Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ağustos 2021 16:56

Son dakika! Kabil Havalimanı'nda patlama: Ölü ve yaralılar var

Afganistan'da Kabil Havaalanı bölgesinde iki patlama sonrasında akşam saatlerinde art arda gelen patlama sesleri ile altı kez patlama oldu. 6 farklı patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 60’a, yaralı sayısı ise 140’a yükseldi. Terör örgütü DEAŞ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla patlamaları üstlendi.

Son dakika!  Kabil Havalimanı'nda patlama: Ölü ve yaralılar var
Kabil havalimanı,patlama,deaş,kabil,afganistan,saldırı

Son dakika: ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı yakınında iki farklı patlama meydana geldiği belirtildi. ABD Dışişleri Bakanlığından bir yetkili bölgede intihar saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu.

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen bombalı saldırı sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan terör örgütü DEAŞ üstlendi.

ART ARDA PATLAMA SESİ!

Akşam saatlerinde ise Kabil'de üçüncü patlama meydana geldi. Kabil'deki AA muhabiri, havaalanı yakınlarındaki bombalı saldırılarda hayatını kaybeden ve yaralananların götürüldüğü İlk Yardım Hastanesinde beklediği sırada, şiddetli bir patlamayla sarsıldıklarını bildirdi. Kabil'de son 7 saatte 6 patlama meydana geldi. 

Son dakika!  Kabil Havalimanı'nda patlama: Ölü ve yaralılar var

CANLI BOMBA SALDIRISI

Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre; ilk patlama DEAŞ'lı bir teröristin tahliye bekleyen Batılıların kaldığı The Baron Hotel'in dışında canlı bomba saldırısı gerçekleştirmesiyle yaşandı. İkinci saldırı ise ilk terör eyleminden kısa süre sonra bombalı araçla gerçekleştirildi. 

Son dakika!  Kabil Havalimanı'nda patlama: Ölü ve yaralılar var

PENTAGON: PATLAMAYI DEAŞ YAPTI

Pentagon, Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen bombalı saldırıların arkasında terör örgütü DEAŞ’ın olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

Son dakika!  Kabil Havalimanı'nda patlama: Ölü ve yaralılar var

ÖLÜ ABD ASKERLERİ VAR

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki bombalı saldırılarda hayatını kaybeden ABD askerlerinin sayısı 12’ye yükseldi. ABD'li yetkililer, hayatını kaybedenlerin 11'inin deniz piyadesi, 1’inin de donanma doktoru olduğunu aktararak, çok sayıda ABD askerinin ise yaralandığını aktardı.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 60’a, yaralıların sayısının ise 140’a yükseldi.

Son dakika!  Kabil Havalimanı'nda patlama: Ölü ve yaralılar var

MSB: BİRLİĞİMİZDE ZAİYAT YOKTUR

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur." denildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA MESAJI

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Kabil'de meydana gelen patlamalar kınanırken, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilendi.

TALİBAN'DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Taliban, Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’ndaki patlamada çok sayıda Taliban üyesinin de yaralandığını bildirdi. Taliban'ın açıklamasında "Masumları hedef alan tüm saldırıları dünya kınamalı" denildi. Kabil Cerrahi Merkezi, Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı bölgesinde yaşanan patlamaların ardından şu ana kadar 60 yaralının hastaneye getirildiğini bildirdi.

NATO SALDIRIYI KINADI

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın Abbey Kapısı’nda ve Baron Hotel yakınında iki bombalı saldırı düzenlenmişti. Saldırıların ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Kabil Havalimanı dışındaki korkunç terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Düşüncelerim tüm etkilenenler ve sevdikleriyle birlikte. Önceliğimiz mümkün olan en kısa sürede çok sayıda insanı güvenli bir yere tahliye etmek” dedi.

FRANSA KABİL BÜYÜKELÇİSİNİ ÇEKİYOR

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da resmi ziyaret nedeniyle bulunduğu İrlanda'nın başkenti Dublin'de yaptığı açıklamada, bölgede güvenlik durumunun gergin olduğunu belirtti.Duruma ilişkin Amerikalı müttefikleriyle iş birliği içinde olduklarını aktaran Macron, Fransa’nın Kabil Büyükelçisini de tahliye edeceklerini söyledi.Macron, “Güvenlik sebebiyle, Kabil büyükelçimiz şimdilik Afganistan’da durmayacak, Paris’ten işlerini yürütecek.” ifadesini kullandı. Fransa olarak 2 bin 600 kişiyi tahliye ettiklerini ve bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını belirten Macron, tahliyelere devam etmek istediklerini kaydetti.

ABD, BİRLEŞİK KRALLIK VE AVUSTRALYA UYARMIŞTI

Avustralya, ABD ve Birleşik Krallık, Perşembe sabahı itibariyle vatandaşlarına olası bir saldırı konusunda uyarıda bulunmuştu. 

Perşembe sabahı Silahlı Kuvvetler Bakanı James Heappey, Kabil Havalimanı'nda "yakın" ve "şiddetli" bir terör saldırısının "çok güvenilir bir şekilde rapor edildiğini" söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...