Tgrt Haber
03 Ekim 2021 15:21

Son dakika! Kabil'de cami girişinde bombalı saldırı! Çok sayıda ölü var

Son dakika haberi: Afganistan'ın başkenti Kabil'deki bir caminin girişinde düzenlenen bombalı saldırıda çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Taliban'ın açıklamasında Eidgah Camii'nin hedef alındığı aktarılırken saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Son dakika! Kabil'de cami girişinde bombalı saldırı! Çok sayıda ölü var
afganistan,kabil,cami,saldırı,bombalı saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki  Eidgah Camii'nin girişine bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi. Taliban yetkililerinin açıklamasında, çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ifade edildi. 

Geçtiğimiz aylarda Taliban yönetiminin başkent Kabil'de de yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkede kurduğu hakimiyetle Afganistan'da yaşanan kaos ortamı devam ediyor. Özellikle sivillere yönelik saldırılarla sık sık gündeme gelen ülkede bu kez de başkent Kabil'deki bir cami hedef alındı.

TALİBAN SÖZCÜSÜNÜN ANNESİ İÇİN MERASİM YAPILIYORDU

Saldırının ardından çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ifade edilirken saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Söz konusu camide, Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid'in geçen hafta vefat eden annesi için merasim düzenlendiği öğrenilirken saldırı için bu sebeple Eidgah Camii'nin ve bugünün hedef alınabileceği belirtildi.

PATLAMANIN ARDINDAN SİLAH SESLERİ

Patlama noktasına yakın yerde bulunan bir dükkanın sahibi, patlamanın ardından silah sesleri duyduğunu söylerken bölgeye gelen ambulansların yaralıları Kabil Acil Hastanesi'ne taşıdığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...