Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 00:09

Kabil’deki patlamada yürek yakan olay: Küçük kız çocuğu, kollarında hayatını kaybetti

Afganistan’ın başkenti Kabil’de meydana gelen üst üste bombalı patlamalar sonrasında dünya medyası bir kez daha sarsıldı. Amerikan güçlerine tercümanlık yapan bir Afgan ise patlamaları anlatırken bir kız çocuğunun ellerinde öldüğünü söyledi.

Kabil’deki patlamada yürek yakan olay: Küçük kız çocuğu, kollarında hayatını kaybetti
kabil,saldırı,afganistan,deaş,patlama

Dünyanın gözü Afganistan’da süren tahliyelere çevrilmişken Kabil’de meydana gelen patlamalar kaosa neden oldu. Terör örgütü DEAŞ Kabil’de meydana gelen patlamaları üstlenirken, patlamalar sonucunda aralarında çocuklarında olduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Yaralı Afganların el arabalarıyla taşındığı bazılarının da bölgeden koşarak kaçtığı görüldü.

‘HASTANEYE YETİŞTİREMEDİM’

Amerikan CBC yayın kuruluşunun haberine göre ‘Carl’ isimli Afgan vatandaş yaşanan dehşeti anlattı. Kabil’deki Amerikan güçleri için tercümanlık yaptığı ifade edilen 'Carl', yaralanan küçük bir kız çocuğunun kollarında hayatını kaybettiğini söyledi.  Afgan tercüman, "Yaralanan bir kız bebek gördüm ve yanına gittim. Kucağıma alıp hastaneye götürmeye başladım. Hastaneye yetiştirdim fakat kollarımda öldü" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...