Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 19:13

Kabil’deki saldırılarda 3 İngiliz vatandaşı öldü

Afganistan’ın başkenti Kabil’de meydana gelen patlamalar sonucunda iki İngiliz vatandaşı ve başka bir İngiliz vatandaşının çocuğu hayatını kaybetti.

Kabil’deki saldırılarda 3 İngiliz vatandaşı öldü
Afganistan,Kabil,saldırı,patlama,deaş,biden

Afganistan’ın başkenti Kabil üst üste gelen patlama sesleri ile sarsıldı. Terör örgütü DEAŞ tarafından gerçekleştirilen saldırılar sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, yaptığı yazılı açıklamada, "Dünkü terör saldırısında 2 İngiliz vatandaşı ile başka bir İngiliz vatandaşının çocuğunun hayatını kaybettiğini ve 2 kişinin de yaralandığını öğrenmek beni derinden üzdü." ifadesini kullandı.

BIDEN: SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLERİ AVLAYACAĞIM

Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın bulunduğu bölgede dün terör saldırıları düzenlenmişti. ABD Başkanı Joe Biden konuya ilişkin, "saldırıyı gerçekleştirenleri avlayacağını" söyleyerek intikam almaya yemin etmişti. Biden, "Saldırı DEAŞ/Horasan olarak bilinen grup tarafından yapılmıştır." ifadesini kullanmıştı. Saldırılarda, 110'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...