Tgrt Haber
18 Ağustos 2021 09:14

Kabil'den kalkan ABD uçağındaki insan kalıntıları hakkında soruşturma

Afganistan'da Kabil Havalimanı'ndan kalkan C17 askeri kargo uçağının iniş takımlarında bulunan insan kalıntılarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kabil'den kalkan ABD uçağındaki insan kalıntıları hakkında soruşturma
afganistan,,kabil,,taliban,,abd,,uçak,

Taliban, Afganistan'ı ele geçirdikten sonra birçok ülke tahliye uçaklarıyla vatandaşları ülkeden çıkarmaya başladı. Taliban yönetiminden kaçmak isteyen binlerce Afgan da Kabil Havalimanı'na hücum etti ve bölgede tam bir kaos ortamı oluştu. İnsanlık dramı görüntüler ise yaşanan bu kaosun ardından meydana geldi.

Tahliye uçaklarının içine giremeyenler, uçakların kanatlarına, iniş takımlarına tutunarak uçmaya kalkınca dehşet görüntüler ortaya çıktı. ABD'nin C17 tipi askeri kargo uçağının iniş takımında bulunan insan kalıntıları ise uçağın içindeki bir kişi tarafından kaydedildi. Korkunç videonun ardından ABD Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklama yaptı.

Hava Kuvvetleri Özel Soruşturma Dairesi'nin Kabil Havaalanından kalkan bir C-17 Globemaster tipi askeri kargo uçağının iniş takımında bulunan insan kalıntılarıyla ilgili soruşturma başlattığını bildirildi.

İNSANLAR UÇAKLARDAN YERE ÇAKILDI

Afganistan’da Taliban’ın kontrolü ele geçirmesi sonrası tahliye operasyonlarının yürütüldüğü Kabil Havaalanında insanlık dramı yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde ülkeden ayrılmak isteyenlerin kalkışa hazırlanan uçaklara tırmandığı ve bazılarının ise uçaklardan yere düştüğü görülmüştü.

Kabil'den kalkan ABD uçağındaki insan kalıntıları hakkında soruşturma

ABD Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri Özel Soruşturma Dairesi'nin Kabil Havaalanından kalkan bir C-17 Globemaster tipi askeri kargo uçağının iniş takımında bulunan insan kalıntılarıyla ilgili soruşturma başlattığını bildirildi.

Açıklamada, kalıntıların uçağın Katar'daki Al Udeid Hava Üssü'ne inişinden sonra keşfedildiği aktarılırken, "Uçağa, kalıntıları toplamak ve geri dönmeden önce incelemek için zaman sağlamak için şu anda el konuldu" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...