Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 May 2014 08:10

Kaçırılan kızlar için FBI devrede

Nijerya'da Boko Haram terör örgütü tarafından kaçırılan kızların bulunması için ABD'den, dışişleri ve savunma bakanlığı ile FBI'dan toplam 30 kişilik ekip, Nijerya hükümetiyle çalışıyor.

Kaçırılan kızlar için FBI devrede
abd, kaçırılan kızlar, nijerya, FBI,boko haram

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, günlük basın toplantısında, ABD'nin kaçırılan kızların bulunması kapsamında Nijerya hükümetine yardımlar noktasırda, şu anda sahada bulunan ABD ekibi hakkında yeni bilgiler verdi. Sözcü Carney, Nijerya'daki ekibin, biri ekip lideri olmak üzere beş Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, iki stratejik iletişim uzmanı, bir sivil güvenlik uzmanı ve bir bölgesel tıbbi destek görevlisi ile Savunma Bakanlığı'ndan on planlamacı ve danışman, ABD'nin Afrika Komutanlığı'ndan (AFRICOM) yedi ek danışman, kaçırma olaylarında güvenlik kurtarma ve müzakere uzmanı dört FBI yetkisinden oluştuğunu söyledi. Böylelikle şu an Nijerya'da, Nijerya hükümetine stratejik ve logistik destek konusunda yardım için ABD'nin ana ekibi toplam 30 kişiden oluşuyor. Ülkedeki ABD büyükelçiliği de ek destek veriyor.
Ekibin Boko Haram terör örgütü tarafından kaçırılan kız öğrencilerin bulunması için Nijerya hükümetiyle yakından çalıştığını bildiren Carney, ayrıca, Boko Haram tarafından yayınlanan kasetin gerçekliğinden şüphe duyacakları bir durumda olmadığını, kaseti istihbarat birimlerinin incelediğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...