Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Eylül 2021 11:05

Kaçtığı cezaevine pandemi yüzünden 29 yıl sonra geri döndü

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde 29 yıl önce hapisten kaçan 64 yaşındaki Darko Desic, pandemi nedeniyle işsiz kalıp kirasını ödeyemeyince teslim oldu.

Kaçtığı cezaevine pandemi yüzünden 29 yıl sonra geri döndü
avustralya,hapishane,cezaevi

Avustralya Yeni Güney Galler eyaletinde 29 yıl önce uyuşturucu yetiştirmekten 3,5 yıl hapis cezası alan Darko Desic, cezaevinden 13 ay sonra demir testere ve cıvata kesicilerle Grafton Islah Merkezi'nden kaçmıştı. Tüm aramalara rağmen bulunamayan ve kayıtlara kayıp olarak geçen Desic, Sydney'in kuzey sahillerine yerleşti ve inşaat, tamir gibi işlerde çalıştı.

''EVSİZ OLMAKTAN İYİDİR''

Pandemi nedeniyle ise Avustralya'da 3 aydır devam eden yasaklar birçok kişinin işsiz kalmasına neden olurken Desic de durumdan nasibini aldı ve kirasını ödeyemez hale geldi. Aradan geçen 29 yılın ardından evini boşaltmak zorunda kalan Desic, demir parmaklıklar ardında yaşamanın "evsiz" olmaktan "çok daha kolay" olacağını düşünerek polise teslim oldu.

YENİDEN YARGILANACAK

Sydney’in Surry Hills semtindeki hapishane hücresinden video bağlantıyla Merkez Yerel Mahkemesindeki duruşmaya katılan ve kefaletle serbest kalma talebi reddedilen Desic’in, 28 Eylül 2021 Salı günü cezaevinden kaçmak suçlamasıyla yeniden aynı mahkemeye çıkması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...