Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Eylül 2021 08:55

Kafkaslar'da 19 dağcı mahsur kaldı 5 kişi hayatını kaybetti

Rusya'nın ve Kafkaslar'ın en yüksek dağı Elbruz'un zirvesinde 19 dağcı mahsur kaldı, 5 kişi donarak hayatını kaybetti.

Kafkaslar'da 19 dağcı mahsur kaldı 5 kişi hayatını kaybetti
rusya,kafkaslar,dağcı

19 dağcı, Rusya ve Kafkaslar'ın en yüksek dağı Elbruz'un zirvesine tırmanırken mahsur kaldı. Gruptan 3 dağcı, TSİ 20.47'de dağın eteklerine inerek telefonla yetkililerden yardım istedi. Bunun üzerine Rusya Acil Durumlar Bakanlığının Kabarbey-Balkar Ofisi tarafından oluşturulan ekiplerle birlikte arama tarama çalışmaları başladı.

Rus basınında yer alan haberlerde yardım isteyen 3 dağcının ekipler tarafından kurtarıldığı, kurtarılan dağcılardan alınan bilgiler doğrultusunda arama çalışmalarının dağın 5 bin 400 metre yüksekliğine yoğunlaştırıldığı ifade edildi.

5 KİŞİ DONARAK ÖLDÜ

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dağın 5 bin 400 metre yüksekliğine küçük bir kurtarma ekibinin ulaştığı bildirilerek, 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı aktarıldı. Ardından 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşan ekipler, diğer dağcıları da sağ olarak kurtardı. Hayatını kaybeden dağcıların sayısı 3’e yükselirken, kurtarılan dağcılar dağdan indirilerek hastaneye sevk edildi. Sevk sırasında 2 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle mahsur kalan 19 dağcıdan 5’i hayatını kaybetti.

Grubun geri kalanına ulaşılması için çalışmaların sürdüğü fakat -20 derece soğuk ve saatte 40 kilometre hıza ulaşan kar fırtınası nedeniyle arama çalışmaların zorlaştığı ifade edildi. Görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğü de belirtilirken, tespit edilen cesedin dağın zirvesinde olduğu diğer kişilere ulaşılması için de yoğun çaba sarf edildiği aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...