Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Eylül 2021 16:35

Kaliforniya yangının sorumlusunun ifadesi şoke etti

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde geçen hafta başlayan yangının sorumlusu olarak tutuklanan kadının ifadesi ortaya çıktı.

Kaliforniya yangının sorumlusunun ifadesi şoke etti
kaliforniya,yangın,abd

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde geçtiğimiz hafta başlayan Fawn Fire adlı yangın nedeniyle 10 bin dönümlük arazi küle döndü. Yangının sorumlusu olarak 30 yaşındaki Alexandra Souverneva isimli bir kadın tutuklandı. Ağır kundakçılıkla suçlanan Sourneva'nın buludğunda ise elinde çakmak vardı. Sourneva, yetkililere Kanada'ya doğru yürüyüş yapmak için evden çıktığını ve içinde ayı idrarı bulunan suyu içebilmek için kaynatmaya çalıştığını söyledi. 

Souverneva'yı gören birkaç kişi ise 'bir kadının bölgeye izinsiz girdiğini ve mantıksız davrandığını' söyledi. İlerleyen saatlerde ise itfaiyeciler, yangının başladığı bölgede Souverneva ile karşılaştı. Souverneva, itfaiyecilere başvurdu, susu kaldığını ve tıbbi müdahaleye ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Kaliforniya yangının sorumlusunun ifadesi şoke etti

Shasta İlçe Bölge Savcısı Stephanie A. Bridgett, cebinde çakmak bulunan Souverneva’nın olay yerinde tutuklandığını ve ağır kundaklanma ile suçlandığını söyledi. İddiaya göre, Sounerva yürüyüşü esnasında içinde ayı idrarı olan bir su birikintisi buldu, bu suyu bir çay poşeti ile filtrelemeye çalıştı.

Los Angeles Times'ın haberine göre, Ayrıca, yangına neden olduğu iddiasını reddeden Sounerva, şu açıklamaları yaptı:

"Çay poşeti yöntemi işe yaramadı. Ardından suyu kaynatmak için ateş yakmaya çalıştım, ancak toprak çok ıslaktı ve ateş yanmadı. Yine de suyu içtim ve dere yatağından yokuş yukarı yürümeye devam ettim.''

Ancak, yetkililer şimdi Souverneva'nın ilçe ve eyaletteki diğer birçok yangınla bağlantılı olabileceğine inanıyor ve araştırıyorlar.

Bölge savcısı Bridgett ise konuya ilişkin şunları söyledi:

"İlçemizde bağlantılı olabileceği olası ek yangınların olduğunun farkındayız Souverneva, eyalet hapishanesinde en fazla dokuz yıl hapis cezasıyla karşı karşıya. Kasten veya dikkatsizce yangın çıkaran herhangi bir kişiyi yargılamaktan çekinmeyeceğiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...