Tgrt Haber
12 Haziran 2021 10:00

Kambur balina önce yuttu sonra tükürdü iddiası şoke etti

Amerikalı bir ıstakozcu, kambur bir balina tarafından önce yutulduğunu ardından da tükürüldüğünü iddia etti. Istakozcunun iddiası duyanları şaşırttı.

Kambur balina önce yuttu sonra tükürdü iddiası şoke etti
kambur balina,amerika

Amerikalı bir ıstakozcu Michael Packard, Massachusetts açıklarında ıstakoz toplamak için daldığı bir günde balina tarafından öldürülmekten nasıl kurtulduğunu anlattı. 40 sene boyunca dalışlar yaparak hayatını kazandığını söyleyen Amerikalı ıstakozcu, kambur balina olarak bilinen, 15 metreye kadar büyüyebilen deniz devi tarafından yutulduğunu iddia etti. Istakozcu, 30-40 saniye kadar balinanın ağzında kaldığını ardından ise kendisini tükürdüğünü söyledi.

Şaşırtan olayı ise şu sözler aktardı:

''Tüplü teçhizatlı bir dalış yaptığım esnada büyük bir yumru hissettim ve bir anda her şey karardı. Bölgede yüzen beyaz köpek balıklarının saldırısına uğradığımı düşündüm. Fakat etrafta hiç diş yoktu. O an bir balinanın ağzında olduğumu anladım. Beni yutmaya çalıştığını ve öleceğimi düşündüm.'' 

KARIMI VE ÇOCUKLARIMI DÜŞÜNDÜM

Packard, o anlarda karısını ve 12, 15 yaşlarındaki iki oğlunu düşündüğünü söyledi. Balinanın ağzından nasıl kurtulduğunu ise şu sözlerle anlattı:

''Bir patlama gibiydi, önce havaya fırladım ardından suya indim. O an özgür olduğumu hissettim.''

Packard, bir denizci mürettabatı tarafından bir tekneye çekilince kurtulduğunu söyledi. Princetown sahil güvenlik görevlileri de Packard'ın belirttiği saatlerde yaralı bir kişiye yardımcı olduklarını doğruladı.

Kambur balinalar hakkında uzman olan Cape Cod ise ''Kambur balinalar, balık gibi avlarını mümkün olduğunca yutmak için ağızlarını geniş açarak beslenmeye eğilimlidirler, bu da deniz bilimcilerinin Bay Packard'ın başına gelenlerin büyük olasılıkla tamamen tesadüfi olduğunu düşündürüyor'' dedi. Uzman, bir balinanın bir insanı yutmasının neredeyse hiç duyulmamış olduğunu da sözlerine ekledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...