Tgrt Haber
18 Haziran 2014 15:54

Kameron, 'IŞİD, İngiltere için daha büyük tehdit'

İngiltere Başbakanı Cameron, "IŞİD, İngiltere için Afganistan ve Pakistan'dan İngiltere'ye dönen yabancı cihat yanlısı savaşçılardan çok daha büyük tehdit oluşturuyor" dedi.

Kameron, 'IŞİD, İngiltere için daha büyük tehdit'
ingiltere, ingiltere başbakanı, IŞİD, cameron

İngiltere Başbakanı David Cameron, Cameron, İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'ndaki haftalık "Başbakan'a Sorular" oturumunda, Irak'taki gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı. Irak hükümetinin kapsayıcı bir yaklaşım göstermesi gerektiğini belirten Cameron, Irak'taki çatışmaların devam ettiğini kaydetti. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün ülkenin en büyük petrol rafinerisi Beci'ye saldırdığını kaydeden İngiltere Başbakanı, peşmergelerin ise Diyala'da IŞİD'e karşı savaştığını belirtti.
Kötü yönetimin ve aşırıcılara desteğin teröristlere fırsat oluşturduğunu söyleyen Cameron'a, muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Ed Miliband, "bölgede bulunan ve savaşan İngiliz vatandaşlarının İngiltere'ye dönerek ulusal güvenliğe tehdit oluşturmalarını engellemek için ne gibi önlemlerin alındığını" sordu. Cameron, şöyle konuştu:
"Ülkemizi korumak için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz. Şimdiye kadar bu bölgelere gitmeyi planlayan bazı kişileri durdurduk ve pasaportlarına el koyduk. IŞİD'den dolayı Irak'ta birçok kişi yerlerinden edildi. Yerlerinden edilmiş insanlar için 3 milyon sterlinlik insani yardım yapacağımızı açıklamıştık. Bugün bu yardımı 5 milyon sterline yükselttiğimizi açıklamak istiyorum. Bu sorunların tek çözümünün doğrudan müdahale ve saldırı olduğuna inanmak hata olur. Ancak bu konunun bizimle ilgili olmadığını, bizi etkilemeyeceğini düşünen insanlara da katılmıyorum. Çünkü etkileyecektir. Bu rejimdeki insanlar Birleşik Krallık'ta bize de saldırmak istiyorlar. Sabırlı ve akıllı müdahalelerde bulunulmalı. Bu sorunlarla ilgilenmezsek bizi de etkileyecektir."
Cameron, "İngiltere'den kaç kişi IŞİD içerisinde savaşıyor?" sorusuna ise "Birleşik Krallık'tan yaklaşık 400 kişinin IŞİD'le beraber savaştığı tahmin ediliyor ama bu rakamlar daha çok Suriye'de yaşananlara dayanıyor" yanıtını verdi. İngiltere İçişleri Bakanı ve diğer yetkililerle birlikte ulusal güvenliğin korunması için birçok toplantıya başkanlık ettiğini belirten İngiltere Başbakanı, "IŞİD'in, Afganistan ve Pakistan'dan İngiltere'ye dönen yabancı cihat yanlısı savaşçılardan çok daha büyük tehdit oluşturduğunu" dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...