Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 May 2022 10:40 - Güncelleme : 06 May 2022 17:24

Görüntüler sızdı: 2.000 Ukraynalı Rus kamplarında

Rusya'nın savaş suçları gün geçtikçe ortaya çıkıyor. Mariupol Tiyatrosu'nda 600'ü aşkın sivili öldüren Rusların, Mariupol’da yaşayan 2.000 erkeği yakın bir köy okulunda haftalarca tuttuğu ortaya çıktı. Görüntüler şoke etti.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Kırım Haber Ajansı
Görüntüler sızdı:  2.000 Ukraynalı Rus kamplarında

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı gerçekleştirdiği saldırıda işlediği savaş suçlarını ne kadar gizlemeye çalışılsa da gün geçtikçe yeni görüntüler ortaya çıkıyor. Mariupol Tiyatrosu'nda 600'ü aşkın sivili öldüren Rusların, Mariupol’de erkeklerin dört hafta boyunca gözaltında tutulduğu Bezimenne köyündeki bir toplama kampından görüntüler basına sızdı. Videoda, söz konusu kampın durumu gözler önüne seriyor.

SAVAŞ SUÇUNDA YENİ BİR SAYFA

Mariupol Belediye Başkanlığından bir yetkili, 5 Mayıs 2022 tarihinde Telegram üzerinden Rusların Mariupol sakini birçok erkeği topladığı kamptan görüntü paylaştı. Ukraynalı yetkili şunları söyledi: “Çok önemli. Videoyu paylaşmanızı istiyoruz. Bezimenne köyündeki filtreleme kampları Mariupol sakinleri için gerçek bir gettoya dönüşüyor. Bu, tüm dünyaya anlatmamız gereken korkunç bir olaydır. İçeride tüm detayların görüldüğü bir videoya ulaştık. Bu durum, şu anda Rusya’nın savaş suçlarında yeni bir sayfa…”

SAVAŞ SUÇU DOSYASI KABARIYOR

Rus güçlerinin Mariupol’ün Huhlino, Mirniy ve Volonterivka bölgelerinden Ukraynalı erkekleri toplayarak, Novoazovsk bölgesine bağlı Bezimenne ve Kozatske isimli köylere yerleştirdi. Burada adeta toplama kampı kuran işgalci Rus güçleri, 2.000’e yakın kişiyi burada hapsetti. Kişisel eşyalarına Ruslarca el konan Ukrayna vatandaşları burada 4 haftaya yakın kaldı.

Rus güçleri, Bezimenne köyündeki okulu kampa çevirdi. İnsanları günlerce kişisel haklarından mahrum bıraktı. Yatacak yerleri olmayan Ukrayna vatandaşları bu süre zarfında aç kaldılar ve tıbbi yardım alamadılar. Yayınlanan videoda bir kişi, okulda yüzlerce insan için sadece bir adet lavabo olduğunu söylüyor. Öte yandan, İşgalcilerin, kampı günde iki kez denetlediği ve tutuklulardan herhangi biri yoksa, işgalciler işkenceyi yoğunlaştırmak ve diğer tutukluları vurmakla tehdit ettiği öğrenildi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ramazan 7 Mayıs 2022 01:50

İslam ülkelerinde yapılan katliamlardan hiç bahsetmeyin onlar insan degilmiydi abartıyorsunuz

Sonraki Haber Yükleniyor...