Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Mart 2015 01:58

Kanada Başbakanı'ndan Netanyahu'ya tebrik

Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper'ın, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya, bölgedeki 'iki devletli çözüm' fikrine bağlılığını yinelediği belirtildi

Kanada Başbakanı'ndan Netanyahu'ya tebrik
kanada, kanada başbakanı, Netanyahu,

Kanada Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Harper'ın Netanyahu'yu telefonla arayarak seçimlerden birinci çıkması dolayısıyla kutladığı ifade edildi. Açıklamada, "Başbakan Harper Yahudi halkının ana vatanı olarak İsrail'in güvenliğine hükümetinin kararlı bağlılığını teyit etti. Başbakan, Kanada'nın uzun süredir savunduğu iki devletli çözüm yönündeki tutumunu da yineledi" denildi. Binyamin Netanyahu, seçim kampanyası çerçevesinde yaptığı bir konuşmada, yeniden seçilmesi halinde, "iktidarı döneminde Filistin devleti diye bir şey olmayacağını ve uluslararası baskılara rağmen Kudüs'te binlerce yeni ev (Yahudi yerleşim yeri) inşa edeceğini" belirtmiş, açıklaması tepkilere neden olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...