Tgrt Haber
03 Kasım 2014 22:10

Kanada Çeçen grubu terör listesine ekledi

Çeçenlerin kurduğu Ceyş-ul Muhacirin vel-Ensar isimli örgüt, Kanada tarafından terörist organizasyonlar listesine alındı.

Kanada Çeçen grubu terör listesine ekledi
kanada, IŞİD, DÜNYA Haberleri,

Terör örgütü IŞİD'e verdiği destekle bilinen Çeçenlerin kurduğu Ceyş-ul Muhacirin vel-Ensar isimli örgüt, Kanada Kamu Güvenliği Bakanlığı tarafından terörist organizasyonlar listesine alındı.

Kanada'nın resmi gazetesi Canada'da yayımlanan Kamu Güvenli Bakanlığı genelgesinde, Army of Migrants and Supporters, Army of Emigrants and Helpers, Muhajireen Brigade, Mujahideen Army gibi isimlerle de bilinen ve kısa adı JMA (Jaish al-Muhajireen wal Ansar) olan organizasyon, terör örgütü olarak tanımlandı.

Son 30 yıldır Rusya'ya, 2013'ten bu yana da Suriye'deki Esad rejimine karşı savaştığı bilinen grup, IŞİD'in başlattığı harkete de toplu katılımlar ile destek vermişti. Genelgede, JMA ve listede olan diğer terör gruplarına yardım edenlerin, Anti-Terör Kanunu gereğince örgüt üyesi sayılarak cezalandırılacağı da hatırlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...