Tgrt Haber
29 Eylül 2021 10:06

Kanada kabul edeceği mülteci sayısını iki katına çıkardı

Kanada, daha önce aldığı 40 bin Suriyeli'nin ardından Afgan mülteci sayısını da ikiye katladı. Ülkesine 40 bin Afgan mülteci kabul edecek.

Kanada kabul edeceği mülteci sayısını iki katına çıkardı
kanada,,justin trudeau,,mülteci,,afgan,

Kuzey Amerika ülkesi Kanada, Afgan mülteci sayısını iki katına çıkardı. Bir dönem 40 bin Suriyeli kabul eden Kanada, 40 bin de Afgan mülteciyi ülkesine alacak. Dışişleri Bakanı Marc Garneau kararı, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Birleşmiş Miller Genel Kurulu'nda duyurdu.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ağustos ayında Taliban'ın Afganistan'ın yönetimini kontrolünü ele geçirmesinin ardından 20 bin Afgan'ı kabul edeceğini duyumuştu. Fakat insani yardım kuruluşları bu sayının az olduğunu söyleyerek baskı yapmıştı. Trudeau liderliğindeki Liberal Parti de federal seçimlerinde yaptığı kampanyada sayıyı artırmak istediklerini belirtmişti.

Kanada kabul edeceği mülteci sayısını iki katına çıkardı

Öte yandan Garneau'nun ifadeleri, bu konudaki ilk resmi açıklama oldu:

"Kanadalılar, Taliban yönetimi altında yaşamak istemeyen; demokrasi, insan hakları ve cinsiyet eşitliği için savaşmayı tercih edenlere kapılarının açık olduğunu bir kez daha gösterdi.''

 

Kanada'nın Kasım 2015 - Aralık 2016 tarihleri arasında yaklaşık 40 bin Suriyeli mülteci kabul ettiğine işaret eden Garneau, benzer bir programın uygulanacağını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...