Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 May 2020 21:20

Kanada otomatik silahların satışını yasaklıyor

Kanada, geçtiğimiz günlerde yaşanan silahlı saldırının ardından otomatik silah satışını yasaklamaya hazırlanıyor.

Kanada otomatik silahların satışını yasaklıyor
kanada,,silah satışı,

Geçtiğimiz haftalarda Kanada tarihindeki en büyük ve kanlı silahlı saldırı gerçekleşmesinin ardından Kanada Başbakanı Justin Trudeau, yaptığı açıklamada otomatik silah satışına yasak getirileceğini duyurdu. Trudeau, ‘’Otomatik silah satışını kesinlikle yasaklayacağız’’ ifadelerini kullanırken, yasaklama kararının önümüzdeki günlerde yürürlüğe gireceğini açıkladı.

‘’Ülkede silah satışımı kontrol altına almayı ve otomatik silah satışını yasaklamayı planlıyoruz’’ diyen Trudeau, ‘’Kanada’da en kısa sürede en fazla insanı öldürmeye yarayan silahlara ihtiyaç yok’’ açıklamasında bulundu.

Trudeau, silah satış kısıtlamaları içeren yasanın meclise gitmeye hazır olduğunu belirterek, ‘’Ülkede silah ile işlenen şiddetin ve ölümlerin azalmasını isteyen büyük bir kesim var’’ dedi.

Geçtiğimiz haftalarda Kanada’da 51 yaşındaki Gabriel Wortman isimli şahısın silahlı saldırısı sonucu 22 kişi hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...