Tgrt Haber
16 Ocak 2015 07:51

Kanada yeni anti-terör kanunu hazırlıyor

Kanada Kamu Güvenliği Bakanlığı, olası terör saldırılarına önlem amacıyla güvenlik güçlerine daha fazla yetkiler veren kanun tasarısını parlamentoya sundu.

Kanada yeni anti-terör kanunu hazırlıyor
kanada, terör kanunu,

Kanada Kamu Güvenliği Bakanlığı tarafından olası terör saldırılarına önlem amacıyla hazırlanan ve polis ile güvenlik güçlerine, özel hayata dair gizlilik sınırlarını aşmada daha fazla yetkiler veren kanun tasarısı parlamentoya sunuldu. Kamu Güvenliği Bakanı Steven Blaney, yaptığı açıklamada, yasalardaki açıklıklar ve bazı devlet kurumlarının yasalar dolayısıyla birbirleri arasında bilgi paylaşımına yetkili olmaması nedeniyle, devletin olası terör saldırılarına karşı savunmasız kaldığını ifade etti.
Gelecek hafta parlamentoda tartışılacak tasarının yasalaşması halinde, ulusal güvenlik kurumlarının bilgiye sahip olma ve bilgi paylaşma yetkisi olacak.
Kişisel gizlilik konusunda tartışmalara neden olan tasarıyla pasaport başvurularında sunulan bilgiler, ülkedeki tüm ulusal güvenlik kurumları ile paylaşılabilecek. Otomatik silah, izleme cihazları ve kimyasal silah yapmak için kullanılabilecek maddelerin dolaşımı hakkında alınan kimlik bilgileri de aynı kapsamda olacak.
Tasarıda, gençlerin radikalleşmesini önleyecek yeni stratejilerin üretilmesi öngörülürken, polisin şüphelendiği kişileri rahatça gözaltına alabilme yetkisi de genişletiliyor. Tasarıya, özel hayatın gizliliği ilkesine aşırı müdahale edildiğini savunan bazı gruplar tepki gösteriyor.
Ülkede, ekim ayında iki ayrı saldırıda iki askerin ölümünün ardından teröre karşı yeni kanuni düzenleme yapılması gündeme gelmişti. Bir süredir hazırlık aşamasında olan tasarının, geçen hafta Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charles Hebdo'ya düzenlenen terör saldırısından sonra hızlandırıldığı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...