Tgrt Haber
06 Haziran 2014 10:01

Kanada'da 3 polisi öldüren 'Rambo' lakaplı kişi yakalandı

Kanada'da üç polisi öldüren ve görgü tanıklarının Rambo'ya benzettiği kişi yakalandı.

Kanada'da 3 polisi öldüren 'Rambo' lakaplı kişi yakalandı
kanada, Moncton, rambo

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP ekiplerinin kaçan saldırganı yakalamak için olay bölgesindeki karadan ve havadan gerçekleştirdiği çalışmalar başarıyla sonuçlandı. Polis, görgü tanıklarının 'Rambo' benzetmesi yaptığı saldırganı yakaladı. Polis, saldırganın yakalanmasının ardından, "Halk artık güvenle sokağa çıkabilir" dedi.
BÖLGEDE HAYAT DURMUŞTU
Saldırganı yakalamak için, oldukça geniş bir bölgede yaşayanlardan, evlerinden çıkmamaları ve kapılarını kilitli tutmaları isteniyordu. Güvenlik güçleri, bölgedeki okulları tatil etti, devlet dairelerini kapattı, belediye otobüsleri ile okul servislerini durdurmuştu.
FACEBOOK'TA İZİ SÜRÜLDÜ
Adeta evlerine hapsolan bölge halkının, çevrelerinde olup bitenlerden gördüklerini sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook üzerinden paylaşmaları, Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP operasyon şeflerinin tepkisini çekmişti.
Bölge sakinlerinden Vanessa Bernatchez'in, çatışmayı ve polisin vurulma anını kaydettiği görüntüleri paylaştığı Facebook sayfası da binlerce kişi tarafından ziyaret edilmişti.
RAMBO GİBİYDİ
RCMP mensubu beş polisi vurduktan sonra kayıplara karışan 24 yaşındaki Justin Bourque'yi görenlerden bir bölge sakini, "Üzerinde kamuflaj giysi vardı. Rambo gibi başı bandajlıydı. Elinde, sırtında silahlar, ok ve yay vardı" demişti.
BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ
Yaşamını yitiren polisler nedeniyle ülkede bayraklar yarıya indirildi.G7 Zirvesi için Brüksel'de bulunan Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, kameraların karşısına geçerek yaşamını yitiren polislerin ailelerine başsağlığı dilerken, hükümet üyeleri de gün boyu yaptıkları açıklamalarda saldırıyı kınadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...