Tgrt Haber
12 Ocak 2022 14:23

Kanada'da aşı karşıtlarına kötü haber: Ek vergi ödeyecekler

Kanada’nın Quebec eyaletinde uygulamaya girecek yeni kararla birlikte koronavirüs aşısı olmayan kişilerden ek sağlık vergisi talep edilecek.

Kanada'da aşı karşıtlarına kötü haber: Ek vergi ödeyecekler
Kanada,Koronavirüs,Kovid-19,Aşı,vergi

Kanada’nın Quebec eyaletinde koronavirüs aşısı olmayan vatandaşlarına yönelik yeni kararlar alınıyor. Koronavirüs aşısı yaptırmayanlardan ek olarak yeni bir ‘sağlık vergisi’ alınacak.

“AŞI ANAHTARDIR”

Quebec eyalet Başbakanı François Legault yaptığı açıklamada, ayrıntıları kesinleşen yeni kararın sağlık sorunları sebebiyle aşı olamayan kişileri kapsamayacağını belirterek, “Aşı, virüsle savaşmanın anahtarıdır. Bu yüzden sağlık nedenlerinden dolayı aşı olamayan kişiler dışındaki yetişkinlerden sağlık vergisi alacağız” dedi.

Aşı olmamış kişilerin, başkalarına mali yük olduğunu da söyleyen Legault, Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen sağlık vergisinin 100 Kanada dolarından (yaklaşık bin 102 TL) az olmayacağını da ifade etti. Eyalette nüfusun sadece yüzde 10’unun aşılanmamış olduğu belirtildi. Bu orana rağmen hastanelerin yoğun bakım servislerindeki doluluk oranı yüzde 50 olduğu ifade edildi.

ENFEKTE OLANLAR ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİ

Öte yandan geçen ay Quebec’de, personel sıkıntısının sağlık hizmetlerini engellemesini önlemek için bazı çalışanların koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasına rağmen çalışmaya devam etmek zorunda olduğu öğrenilmişti. Bu skandal olay ülke genelinde tepki ile karşılanmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...