Tgrt Haber
08 Haziran 2021 00:38

Kanada’da Müslüman aileyi araçla ezdi

Kanada'da bir sürücü, kaldırımda yürüdükleri sırada 5 kişilik Müslüman aileye çarptı. Aileden 4 kişi hayatını kaybederken 1 kişi yaralandı. Kanada polisi olayların İslamofobi kaynaklı olabileceği üzerinde dururken Türkiye'den yaşanan olaya tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bu, üretilmiş korkunun nefrete, nefretin düşmanlığa ve şiddete dönüşeceğinin en son örneğidir. Bu korkunç gidişat ve barbarlık durdurulmalıdır." dedi.

Kanada’da Müslüman aileyi araçla ezdi
Kanada,Müslüman,Saldırı,Araba

Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı Londra kentinde dün Müslüman bir aileye Hyde Park Yolu’nda kaldırımda yürüdükleri sırada bir sürücü aracı ile çarptı. Çarpmanın etkisi ile aile üyelerinden 2’si kadın toplam 4 kişi hayatını kaybederken, 1 çocuk da yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan çocuğun hastanede tedavi altına alındığı aktarıldı. Saldırgan olayın ardından siyah bir araba ile kaçtı. Görgü tanıkları sürücünün erkek ve 20 yaşlarında olduğunu söyledi.  Zanlı, 7 kilometre uzaklıkta bir alışveriş merkezinin otoparkında yakalandı.

MÜSLÜMAN OLDUKLARI İÇİN HEDEF ALINDI

Londra Polis Teşkilatından Dedektif Paul Waight açıklamalarında "Bunun planlı ve önceden tasarlanmış, nefret güdümlü bir eylem olduğuna dair kanıtlar var. Bu kurbanların Müslüman oldukları için hedef alındıklarına inanılıyor" dedi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten Waight, saldırganın 4 birinci derece cinayet ve 1 cinayete teşebbüs ile suçlandığını açıkladı.

TÜRKİYE'DEN TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kanada polisinin, Müslüman bir aileden 4 kişinin kamyonla ezilerek öldürüldüğü olayın tasarlanmış bir cinayet olduğunu ve saldırının islamofobik sebeplerle gerçekleşmiş olabileceğini açıklamasının ardından olaya tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Sözcü Kalın, "Kanada’da aracını kaldırımdaki yayaların üzerine süren ve 4 Müslümanı öldüren kişinin, İslamofobik saiklerle hareket ettiği açıklandı. Bu, üretilmiş korkunun nefrete, nefretin düşmanlığa ve şiddete dönüşeceğinin en son örneğidir. Bu korkunç gidişat ve barbarlık durdurulmalıdır." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...