Tgrt Haber
25 Haziran 2021 17:15

Kanada'da bir nefret suçu daha: Müslüman kız kardeşlere saldırı

Kanada'nın St. Albert kentinde maskeli bir kişi, başörtülü iki kız kardeşlere saldırdı. Saldırgan kız kardeşlerden birini yere yatırıp darp etti, diğerinin boğazına bıçak dayadı. Polis kayıplara karışan İslamofobik saldırganı arıyor.

Kanada'da bir nefret suçu daha: Müslüman kız kardeşlere saldırı
kanada,saldırı

Geçtiğimiz haftalarda Kanada'nın Ontario eyaletindeki Müslüman aileye yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının yankıları sürerken ülkede yeni bir nefret suçu daha işlendi.  St. Albert kentinde 50 yaşlarında olduğu tahmin edilen maskeli bir adamın, başörtülü iki kız kardeşe saldırdığı bildirildi.

Bölge polisi tarafından yapılan açıklamada, Alderwood Park yakınlarındaki bir patikada yürüyen iki kız kardeşe yaklaşan bir adamın, kadınlardan birini başörtüsünden tutarak yere itip bayılttığı, diğerinin ise boğazına bıçak dayayarak hakaretler yağdırdığı ifade edildi.

SALDIRGAN KAYIPLARA KARIŞTI

Saldırganın kayıplara karıştığı, bilinci yerine gelen kadının hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Diğerinin ise hafif şekilde yaralandığı ancak hastaneye kaldırılmadığı aktarıldı. Saldırının nefret suçu kapsamında soruşturulduğu belirtildi.

St. Albert Belediye Başkanı Cathy Heron ise söz konusu saldırıyı "iç terör eylemi" olarak nitelendirdi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...