Tgrt Haber
18 Şubat 2021 21:17

Kanada’dan Myanmar’daki 9 askeri yetkiliye yaptırım

Kanada, Myanmar'daki askeri darbenin ardından aralarında ülkenin askeri lideri General Min Aung Hlaing'in de bulunduğu 9 askeri yetkiliye yaptırım kararı aldı.

Kanada’dan Myanmar’daki 9 askeri yetkiliye yaptırım
Kanada,,Darbe,,Myanmar,

Myanmar’daki darbeci generallere yönelik yaptırım uygulayan ülke sayısı artmaya devam ediyor. Kanada Dışişleri Bakanı Marc Garneau yaptığı açıklamada, Kanada'nın Myanmar'daki darbeye cevaben Özel Ekonomik Önlemler Yönetmeliği uyarınca 9 Myanmar askeri yetkilisine yaptırım uygulama kararı aldığını duyurdu. Yaptırım uygulanan kişiler arasında ülkenin askeri lideri General Min Aung Hlaing, Hlaing’in yardımcısı Soe Win, İçişleri Bakanı Korgeneral Soe Htut ile Devlet İdaresi Konseyi Üyesi ve Myanmar Donanması Başkomutanı Tin Aung San yer alıyor. Yaptırım kararı ile birlikte söz konusu kişilerin Kanada'daki tüm varlıkları dondurulacak ve Kanadalıların bu kişiler ile mali işler yapması yasaklanacak.

İngiltere’de Myanmar’daki askeri yetkililere yaptırım uyguladı
İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab yaptığı açıklamada, Myanmar'daki askeri darbe sırasında ciddi insan hakları ihlalleri yaptıkları gerekçesi ile Myanmar askeri rejiminin 3 üyesine karşı daha yaptırım uyguladığını duyurmuştu. Birleşik Krallık tarafından hali hazırda Myanmar ordusundan 16 kişiye yönelik uygulanan yaptırımların yanı sıra, ordunun ağır insan hakları ihlallerinden dolayı Savunma Bakanı General Mya Tun Oo, Korgeneral Soe Htut ile Myanmar Polis Kuvvetlerinin ciddi insan hakları ihlallerinden sorumlu olduğu için İçişleri Bakan Yardımcısı Korgeneral Than Hlaing'a yaptırım listesine alındığı belirtilmişti.

Öte yandan Myanmar ordusu, Aung San Suu Kyi'nin lideri olduğu NLD’nin Kasım 2020'de düzenlenen genel seçimlerde hile yaptığı gerekçesiyle 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu. Darbenin ardından Myanmar'da 1 yıl süreyle olağanüstü hal ilan edilmişti. Yasaklara rağmen halk darbeye karşı tepki göstermek için protestolarını sürdürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...