Tgrt Haber
13 Kasım 2015 02:24

Kanada'dan önemli 'DAİŞ' açıklaması

Kanada Ulusal Savunma Bakanı Sajjan, 'DAİŞ'in bir tehdit olduğu gerçek ama Kanada halkının korkmasına gerek yok' dedi.

Kanada'dan önemli 'DAİŞ' açıklaması
kanada, Sajjan, daiş,

Kanada'nın yeni Ulusal Savunma Bakanı Harjit Sajjan, Kanada halkının terör örgütü DAİŞ'ten korkması gerektiği fikrini reddetti. Katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları cevaplayan Bakan Sajjan, "DAİŞ bir tehdit. Buna hiç şüphe yok. Peki korkmalı mıyız? Hayır. Kanada halkının DAİŞ'ten korkmasına gerek yok. Kanada'nın güvenlik servisleri, halkımızı güven ve huzur içinde tutmak için gereken her şeyi yapıyor" diye konuştu.

- "Tarih belli değil"

Kanada Ulusal Savunma Bakanı Harjit Sajjan, 19 Ekim'de yapılan seçimlerden hemen sonra Başbakan Justin Trudeau'nun, DAİŞ'e karşı uluslararası koalisyondan savaş jetlerini geri çekeceklerini açıklamasına da değindi.

Bu konuda bir karar değişikliği olmadığını anlatan Sajjan, "DAİŞ ile mücadelemiz sürecek. Ancak savaş uçaklarımızın geri çekileceği tarih henüz belli değil" dedi.

Bakan Sajjan, Suriyeli sığınmacılar konusunda da tüm opsiyonlara hazır olduklarını ve zoru başaracaklarını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...