Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ocak 2022 00:41

Kanadalı kamyonculardan aşı karşıtı gösteri

Kanada’da aşı zorunluluğunu protesto etmek için ülkenin farklı kentlerinden gelen aşı karşıtı kamyon sürücüleri başkentte protestolarına devam etti.

Kanadalı kamyonculardan aşı karşıtı gösteri
Kanada,aşı karşıtı,,protesto,,gösteri,

Kanada’da ABD sınırını geçmek isteyen kamyoncular için koronavirüs aşısı zorunlu hale getirildi. Bu durumu tepki gösteren kamyon sürücüleri ülkenin farklı noktalarından “Özgürlük Konvoyu” adıyla yola çıktı. 

YOLDA TRAFİK KİTLENDİ

Başkent Ottowa’ya varan kamyoncular eylemlerine devam ederken bölgedeki çok sayıda yolda trafik kitlendi.  Ottawa polisi tarafından yapılan açıklamada, şehir merkezinde çok sayıda polisin görev aldığı ve trafik akışının polis tarafından kontrol edildiği ifade edildi. Açıklamada, protesto nedeniyle çok sayıda cezai soruşturma yürütüldüğü belirtilerek, “Yasa dışı davranışlara müsamaha gösterilmeyecek ve tam olarak soruşturulacaktır” denildi.

RESTORANDA MASKE TAKMADILAR

Ottawa Belediye Başkanı Jim Watson ise bazı protestocuların bir aşevinde çalışan personeli taciz ettiğini ve kapalı mekanda maske zorunluluğuna uymayı reddettikleri için restoranlar tarafından geri çevrildikten sonra ücretsiz yemek talep ettiklerini aktardı.

7 MİLYON KANADA DOLAR BAĞIŞ TOPLANDI

Öte yandan kamyoncular için başlatılan GoFundMe adlı kampanya ile bugüne kadar 100 bin bağışçıdan 7 milyon Kanada dolarından fazla bağış topladığı ifade edildi.

Kanadalı kamyonculardan aşı karşıtı gösteri

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...