Tgrt Haber
27 Ocak 2022 16:57

Kanser hastalarından Fukuşima Nükleer Santrali şirketine tazminat davası! 70 milyon lira istediler

Japonya'da kanserle mücadele eden 6 genç, Fukuşima Nükleer Santrali'nin işletmecisine karşı dava açtı.

Kanser hastalarından Fukuşima Nükleer Santrali şirketine tazminat davası! 70 milyon lira istediler
Fukuşima Nükleer Santrali

Japonya'da yaşları 17 ile 27 arasında değişen ve tiroit bezi kanseriyle mücadele eden  6 genç, Fukuşima Nükleer Santrali'nin işletmecisi Tokya Elektrik Şirketi'ne (Tepco) karşı kamu hizmeti tazminatı talebiyle dava açtı. Gençler, 2011'de yaşanan depremin tetiklediği nükleer kaza sonrası yaşanan erimenin radyasyon sızıntısına yol açtığını belirterek bunun sonucu olarak kendilerinde tiroid kanseri geliştiğini iddia etti. 

YAKLAŞIK 70 MİLYON LİRALIK DAVA 

Kazanın gerçekleştiği zamanda Fukuşima'da yaşayan davacı 6 kişinin, şirkete açtığı davanın miktarı yaklaşık 7 milyon lira civarında. Tokyo Bölge Mahkemesi'nde yapılan şikayet sonrası basına konuşan davacılardan biri, tiroid kanseri hastalarına karşı önyargı olduğunu anlattı. Kadın şikayetçi, "Bizim gibi acı çeken yaklaşık 300 kişinin durumu için gerçeği söylemeye karar verdim" dedi. Avukatlara göre bu dava Fukushima sakinleri tarafından 11 yıl önceki nükleer felaketle bağlantılı sağlık sorunları nedeniyle Japonya'da açılan ilk toplu dava. Bugüne dek kent genelinde 290'dan fazla kişiye tiroid kanseri teşhisi konuldu. Kanser hastası 6 kişinin şikayetine çok kişide insan destek verdi. 

Japonya'da 11 Mart 2011'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında oluşan tsunami, Fukuşima Nükleer Santrali'nde radyoaktif sızıntıya neden olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...