Tgrt Haber
20 Aralık 2021 12:41

Kapanmada toplantı yapan Boris Johnson yakayı ele verdi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın, tam kapanmanın uygulandığı Mayıs ayı ortasında eşi ve 17 personeliyle beraber fotoğrafı ortaya çıktı. İşçi Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Angela Rayner, olayı "İngiliz kamuoyunun yüzüne atılan bir tokat" olarak tanımladı.

Kapanmada toplantı yapan Boris Johnson yakayı ele verdi
boris johnson,ingiltere,kapanma

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede karantina varken eşi ve 17'ye kadar personeliyle birlikte içki içip, pizza yerken yakayı ele verdi. Başbakanlık Ofisi, fotoğrafın bir çalışma toplantısı olduğunu bildirdi. Başbakanlık Ofisi'nin inkar ettiği ''Sosyal etkinlik değil toplantı'' dediği olay, yeni bir fotoğrafın ortaya çıkmasıyla Johnson'ı zora soktu. The Guardian'ın ortaya çıkardığı fotoğraf için Johnson'ın sözcüsü ise Downing Street personelinin öğleden sonra ve akşam bahçede çalıştığı söylenmişti.

İngiltere’de sıkı karantina uygulamalarının olduğu bir dönemde çekilen fotoğraf, ülkede Başbakan Johnson’a yönelik eleştirilere yol açtı. Söz konusu karede,Downing Caddesi'ndeki teras ve çimenlikte 19 kişinin gruplar halinde toplandığı, Başbakan da dahil olmak üzere kimsenin sosyal mesafe ve maske kuralına uymadığı görüldü.

Kapanmada toplantı yapan Boris Johnson yakayı ele verdi
The Guardian'ın ortaya çıkardığı fotoğraf

İNGİLTERE'DE O DÖNEM SIKI ÖNLEMLER VARDI

Boris Johnson'ın onlarca kişiyle beraber sosyal etkinlik düzenlediği sırada İngiltere'de haneler arasındaki sosyal kaynaşma, yalnızca dışarıda ve en az 2 metre mesafede buluşabilen iki kişiyle sınırlıydı. İşyerlerinde yüz yüze toplantıların yalnızca “kesinlikle gerekli ise” yapılması gerektiği belirtilmişti.

''İNGİLİZ KAMUOYUNUN YÜZÜNE ATILAN TOKAT''

İşçi Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Angela Rayner, fotoğrafı  "İngiliz kamuoyunun yüzüne atılan bir tokat" olarak nitelendirdi ve şunları söyledi:

 "Başbakan, geri kalanı için koyduğu kurallara hiç saygı duymadığını sürekli olarak bize gösteriyor.Geri kalanımız günde bir kez zar zor yürüyüşe çıkarken, 10 Numara’da akşamın geç saatlerine kadar içki içilip parti yapılıyordu.''

Kapanmada toplantı yapan Boris Johnson yakayı ele verdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...