Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Temmuz 2014 09:52

Kara saldırısında ilk İsrail askeri öldürüldü

İsrail ordusu, Gazze'de kara harekatı başlatılmasından bu yana ilk İsrail askerinin öldüğünü doğruladı.

Kara saldırısında ilk İsrail askeri öldürüldü
İsrail ordusu, Gazze, kara saldırısı, kara harekatı, israil askeri öldü

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, keskin nişancıların bir İsrail askerini yakın mesafeden vurduğunu açıkladı. Kassam Tugayları'nın yazılı açıklamasında, "Keskin nişancılarımız, Han Yunus'un doğusunda yer alan El-Karara beldesinde bir İsrail askerini yakın mesafeden vurdu. Ayrıca Gazze Şeridi'ndeki Beyt Lahya'nın kuzeyinde konuşlanan İsrail askeri araçlarına 10 havan topu fırlatıldı" ifadesi kullanıldı. İsrail ordusu da Gazze'de kara harekatı başlatılmasından bu yana ilk İsrail askerinin öldüğünü duyurdu. İsrail Kanal 2 televizyonunda yayınlanan habere göre, İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "kara operasyonunda bir askerin öldüğü, iki askerin yaralandığı" belirtildi.
İsrail'in 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" operasyonu adı altında başlattığı Gazze'ye yönelik hava saldırılarının en şiddetlilerinin dün akşamdan bu yana yaşandığı ifade ediliyor.  İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, İsrail ordusuna, Gazze'den İsrail'e uzanan tünellerin vurulması amacıyla kara harekatı başlatılması emrini verdiğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...