Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 19:36

Karadeniz'de gergin anlar! Rusya, ABD uçağını kovdu

Karadeniz'de gerginlik bitmiyor. Rusya ve ABD'nin son günlerde yaşadığı sıcak temaslara bir yenisi daha eklendi. Rusya, Karadeniz üzerinde uçuş yapan başka bir ABD keşif uçağını kovdu.

Karadeniz'de gergin anlar! Rusya, ABD uçağını kovdu
ABD,Rusya,Karadeniz,Uçak

Rusya Hava Kuvvetlerine ait SU-30 tipi savaş uçağı tarafından dün Karadeniz üzerinde uçuş yapan ABD’ye ait EP-3 ARIES tipi keşif uçağının uzaklaştırılmasının ardından bugün de Rus savaş uçağı, ABD’ye ait bir keşif uçağını daha bölgeden uzaklaştırdı.

Rusya Savunma Bakanlığına bağlı Ulusal Savunma Yönetim Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Karadeniz'de ABD Hava Kuvvetlerine ait keşif uçağının Rusya sınırına yaklaşmasının öncelediği belirtildi.

GÜVENLİ ŞEKİLDE ANA ÜSSÜNE DÖNDÜ

Öte yandan  açıklamada, "Yabancı askeri uçak Rusya Federasyonu sınırlarından uzaklaştırıldıktan sonra Rus uçağı güvenli bir şekilde ana üssüne döndü. Rus uçağının uçuşu uluslararası kurallara sıkı sıkıya bağlı olarak gerçekleşti” ifadelerine yer verildi. Bakanlık ayrıca, Rusya sınırından uzaklaştırılan ABD keşif uçağına ait görüntüleri yayınladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...