Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Haziran 2021 12:06

Karısını öldürdü! Korkunç cinayeti vücut dili ve akıllı saat çözdü

Yunanistan'daki cinayet kan dondurdu. 33 yaşındaki bir adam, 20 yaşındaki karısını öldürdü. Olayı soygun gibi göstermek istedi fakat vücut dili ve bir akıllı saat her şeyin gün yüzüne çıkmasını sağladı.

Karısını öldürdü! Korkunç cinayeti vücut dili ve akıllı saat çözdü
yunanistan,cinayet,soygun

Yunanistan son günlerde akıllara durgunluk veren bir cinayetle çalkalanıyor. 40 gün önce 33 yaşındaki Babis Anagnostopoulos'un 20 yaşındaki karısı Caroline Crouch, evinde ölü bulundu, cesedi ağlayan bebeğinin yanı başındaydı. Olayda dikkat çeken bir başka ayrıntı ise evin bahçesindeki ağaçta asılı bulunan evin köpeğiydi. 11 Mayıs'ta evlerindeki gürültü üzerine eve gelen polis, ilk olarak bahçede köpeğin cesediyle karşılaştı. Ardından ise evin girişinde Babis'i elleri ve ayakları bağlı bir şekilde yarı baygın halde buldu. Polis, üst kata çıktığında ise yine aynı şekilde elleri ve kolları bağlı Caroline'ın cansız bedenini ve hemen yanında ağlayan bebeğini buldu.

Karısını öldürdü! Korkunç cinayeti vücut dili ve akıllı saat çözdü

OLAYI SOYGUN GİBİ GÖSTERMEK İSTEDİ

Eşinin cenaze törenin ağlayan Babis, polis tarafından sorgulandığında ifadesinde şu hikayeyi anlattı:

''Ben evin alt katında uyuyordum. Bir anda eve iki silahlı adam girdi. Beni yere yatırıp bağladılar. Sonra evin üst katına çıktılar. Caroline, bağırıp direniyordu fakat bir süre sonra sesler kesildi. Soyguncular eşimi boğarak öldürdü. Evde bulunan 10 bin Euro'yu ve ziynet eşyalarını alıp evden çıktılar.''

BEDEN DİLİ ELE VERDİ

Yaşanan korkunç olayın ardından basın mensuplarının karşısına geçen Babis'in soğuk kanlılığı ve konuşurken ağlamaması beden dili uzmanı Judi James'in dikkatini çekti. James, Babis'in sakinliğini koruduğunu ve insanların bekleyebileceği türden bir duygusal çöküntü yaşamadığını söyledi. James, ''Gazetecilerle, cinayet üzerine konuşurken oldukça istekli görünmesi ve konuşurken ileriye bakmak yerine sürekli olarak göz kırpması yalan söylediğine bir işaretti'' dedi.

Karısını öldürdü! Korkunç cinayeti vücut dili ve akıllı saat çözdü

​Ünlü beden dili uzmanı, Babis'in sahte gözyaşları ve duygusal çöküntü yerine katillerin yakalanma isteğinin ön plana çıkarmasının nedenin bir şeyleri saklama yöntemi olduğunu da sözlerine ekledi. Babis'in gazetecilerle konuşmak için hevesli olduğu hali de herkesin dikkatini çekmişti.

ŞİDDET İDDİALARI OKLARI YENİDEN BABIS'E YÖNLENDİRDİ

Babis'in ifadesinin ardından iki hafta boyunca polisler, soyguncuları aradı. Gelen bir ihbar üzerine ise Babis, yeniden yakın takibe alındı. Bir kişi, polise ''Sık sık kavga ediyorlardı. Caroline, boşanmak istiyordu ve kocasının şiddet uyguladığını söylüyordu'' dedi.

AKILLI SAAT GERÇEĞİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI

Geçtiğimiz günlerde ise Carolina'nın bileğindeki akıllı saatin belleğinden, genç kadının kalp atışlarının, kocasının eve soyguncuların girdiğini söylediğinden 2 saat önce durduğu tespit edildi. Babis'in cep telefonundaki işaretlerde ise “Soyguncular ellerimi ayaklarımı bağladılar” dediği saatlerde evin içinde dolşatığını kanıtladı.

8 SAATLİK SORGUNUN ARDINDAN İTİRAF ETTİ

Babis, “Carolina evden ayrılmak, boşanmak istiyordu. O gün yine kavga ettik. Ağzına bir tişört sıkıştırdım ve boğdum. Sonra da cinayete soygun süsü verdim. Eşimin ellerini ayaklarını bağladım ve köpeği öldürüp, ağaca astım” diyerek suçunu itiraf etti. Babis evlerinde inandırıcı bir sahte suç mahalli oluşturmaya çalıştığı için bebeğini cesedinin yanına yerleştirdiğini de söyledi.

Karısını öldürdü! Korkunç cinayeti vücut dili ve akıllı saat çözdü

Geçtiğimiz gün Babis, Atina mahkemesine kurşun geçirmez yelek ve kelepçeyle getirildi. Avukatı müvekkilinin kendisine şunları söylediğini söyledi: "Üzgünüm. Yaptıklarımın cezasını çekmek istiyorum."

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...