Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ocak 2022 11:58

Kasım Süleymani'nin ölümünün 2. yıl dönümünde Irak'ta ABD üssüne saldırı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan Amerika Birleşik Devletleri'nin 'Victoria' üssüne saldırı düzenlendiği duyuruldu.

Kasım Süleymani'nin ölümünün 2. yıl dönümünde Irak'ta ABD üssüne saldırı
kasım süleymani,abd,saldırı,ırak

Bağdat'ta bulunan Uluslararası Bağdat Havalimanı yakındalarında bulunan ABD'nin 'Victoria' üssüne silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenlendi. Irak basınının, ismini açıklamadığı bir askeri yetkiliye dayandırdığı haberde, saldırıda kullanılan SİHA’ların üzerinde ''Liderlerin intikamı'' yazdığı belirtilirken, kaynak 2 uçağın da C-RAM hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğü aktarıldı.

Kasım Süleymani'nin ölümünün 2. yıl dönümünde Irak'ta ABD üssüne saldırı

SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİNİN 2. YIL DÖNÜMÜNDE SALDIRI

Saldırının İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu el-Mühendis’in ABD’nin hava saldırısı sonrasında öldürülmesinin 2. yıl dönümüne denk gelmesi de dikkat çekti.

ABD’nin, 3 Ocak 2020'de Bağdat Havalimanı yakınlarında İranlı General Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu el-Mühendis’in araç konvoyuna düzenlediği hava saldırısında, aralarında 2 komutanın da bulunduğu Irak ve İranlı askeri yetkililerden oluşan toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...