Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Temmuz 2017 05:05

Katar: ABD Körfez krizinin barışçıl yollarla çözülmesini destekliyor

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ABD'nin, Körfez krizinin barışçıl yollarla çözülmesini desteklediğini bildirdi.

Katar: ABD Körfez krizinin barışçıl yollarla çözülmesini destekliyor
katar,,abd,

Al Sani, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile Washington'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Katar merkezli Al Jazeera televizyonunda yer alan açıklamasında, Tillerson ile krizin çözümü konusunda ABD'nin getirdiği önerileri ele aldıklarını kaydetti.

Al Sani, ambargo uygulayan ülkelerin ABD'nin önerilerine karşı geri dönüşte bulunmadığını ifade etti ancak önerilerle ilgili bilgi vermedi. Al Sani, ABD'nin krizin sonlanmasını istediğini ve barışçıl çözümü desteklediğine işaret etti.

Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlamıştı. Katar'a abluka uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine "Al Jazeera televizyonunun kapatılması"nın da yer aldığı 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...