Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Eylül 2014 19:53

Katar'dan İhvan liderlerine 'ülkeyi terkedin' emri

Katar'ın, Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı liderlerinden 7 kişinin bir hafta içinde Katar'dan ayrılmalarını istediği bildirildi.

Katar'dan İhvan liderlerine 'ülkeyi terkedin' emri
katar, müslüman kardeşler, ihvan,

Edinilen bilgiye göre, Katar'ın ülkeyi terk etmelerini istediği kişiler şunlar:İhvan Genel Sekreteri Mahmud Hüseyin, İhvan'ın siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Yönetim Kurulu Üyesi Amr Derrac ve Hamza Zoba, HAP Yüksek Konsey Üyesi Eşref Bedreddin, İhvan liderlerinden ve eski Vakıflar Bakanlığı Vekili Cemal Abdussettar, İhvan üyesi vaizler İsam Telime ve Vecdi Guneym.Öte yandan HAP Yönetim Kurulu Üyesi Derrac, yaptığı yazılı açıklamada, Katar'ın, Mısır halkına askeri darbeye karşı mücadelede verdiği desteğinden övgüyle söz ederek, bölgenin karşılaştığı durumu çok iyi anladıklarını belirtti.Derrac, "Ülkeyi terk etmeleri istenen bazı HAP ve İhvan liderleri, bize karşı en iyi şekilde muamelede bulunan Katar'ı zor durumda bırakmamak için bu isteği kabul etti" ifadesini kullandı.Mısır halkının devriminin başarıya ulaşması için tüm imkanlarını seferber edeceklerini belirten Derrac, "İnanıyoruz ki Allah'ın yardımı yakındır. Allah'a olan imanımız ve Mısır halkına güvenimiz hiç sarsılmaz" ifadesine yer verdi.Vaiz Vecdi Guneym de sosyal paylaşım sitesi You Tube'den yaptığı açıklamada, Katar'dan ayrılacağını duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...