Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Eylül 2021 13:56

Katar'dan Kabil havalimanı açıklaması: Türkiye ile iletişim halindeyiz

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletmesi konusunda uluslar arası düzeyde tartışmalar sürüyor. Katar Dışişleri Bakanı El Thani, teknik destek sağlama konusunda Türkiye ile iletişim halinde olduklarını söyledi.

Katar'dan Kabil havalimanı açıklaması: Türkiye ile iletişim halindeyiz
Afganistan,Kabil,,Katar,,Türkiye,,Kabil Havalimanı

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Casim El Thani, Afganistan konusunu ele almak üzere Katar’ın başkenti Doha’da bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan El Thani toplantıda yaptığı konuşmada, havalimanının yeniden açılacağı tarihin henüz net olmadığını ve Katar yönetiminin bu hedefe en kısa sürede ulaşma konusundaki iyimserliğini dile getirdi.

TÜRKİYE İLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ

Katar’ın Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda teknik destek sağlama ihtimali konusunda Türkiye ile iletişim halinde olduklarını belirten El Thani, "Katar desteğinin havalimanının işletilmesine yardımcı olup olmayacağını değerlendiriyoruz" dedi.

İÇ HAT UÇUŞLARI BAŞLIYOR

Afgan Sivil Havacılık Otoritesi’nden Katar merkezli bir medya kuruluşuna yapılan açıklamada ise Katar teknik ekibinin şu anda havalimanına verilen hasarı değerlendirme çalışmaları yürüttüğü ifade edildi. Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda iç hat uçuşlarının yarından itibaren yeniden başlayacağı belirtilerek, dış uçuşların başlamasının ise biraz daha zaman alacağı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, "Katar'dan hava taşımacılığı konusunda yardım isteyeceğiz ve ortaklık anlaşmaları imzalamaya hazırız" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...