Tgrt Haber
25 Şubat 2015 03:34

Kaybolan Malezya uçağı Antarktika'da mı?

Malezya Havayolları'na ait uçağın ortadan kaybolması hala gizemini korurken çeşitli iddialar tartışılmaya devam ediyor.

Kaybolan Malezya uçağı Antarktika'da mı?
Kaybolan Malezya uçağı,Malezya Havayolları

Uçak kazası uzmanları, 8 Mart 2014’te Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken ortadan kaybolan Malezya Havayolları’na ait MH370 sefersayılı yolcu uçağının uydu verilerini analiz etti. Uzmanlar, bu analize göre kimliği belirsiz kişilerin, uçağı Antarktika’ya yönlendirmiş olabileceği sonucuna vardı.

New Zealand Herald gazetesinin haberine göre uçağın, son telsiz bağlantısından sonra birkaç saat daha havada kaldığı ve önce sola, ardından Batı’ya, daha sonra da Güney’e, yani Antarktika Kıtası’na doğru döndüğü tespit edildi.
Bu iddia, National Geographic Kanalı’nın hazırladığı yeni bir belgeselde ayrıntılı şekilde anlatılacak. Belgesel, trajedinin yıldönümünde, 8 Mart’ta yayınlanacak.
Dünyanın önde gelen uçak kazası uzmanlarından Malcolm Brenner, belgesel için yaptığı açıklamada, bu rota değişikliklerinin kokpitteki biri tarafından bilinçli olarak yapıldığına inandıklarını belirtti.
Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan Malezya Havayolları’na ait Boeing 777-200, 8 Mart 2014’te radardan kayboldu. Uçakta 227 yolcu ve 12 mürettebat üyesi bulunuyordu. Uydu verilerinin analizi, uçağın Hint Okyanusu’nun güneyinde düştüğünü gösteriyor, ancak şu ana kadar enkaza veya herhangi bir ize rastlanmadı.

Halen uçak arama operasyonuna dört gemi ile devam ediliyor. Arama bölgesinde yaklaşık 200 bin kilometrekarelik alan incelendi.
Arama Koordinasyon Merkezi (JACC), Hint Okyanusu’nda yürütülen arama çalışmalarına Mayıs ayında son verileceğini duyurmuştu. Soruşturma ile ilgili ön raporun, 7 Mart’ta açıklanması bekleniyor.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...