Tgrt Haber
22 Ekim 2021 17:38

Kazakistan bir ilke imza attı! Kendiler için aşı geliştirdi

Tüm dünyada Koronavirüsle mücadele kapsamında aşı çalışmaları devam ediyor. Dünyada daha çok insanlar için aşı çalışmaları yapılırken Kazakistan kediler için aşı geliştirerek bir ilke imza attı.

Kazakistan bir ilke imza attı! Kendiler için aşı geliştirdi
Kovid aşısı,Kedilerde kovid

Kazakistan’da kediler için yeni tip koronaervirüs (Kovid-19) aşısı geliştirildi. Ulusal Tarım Araştırma Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Aşı Merkezi tarafından kediler için geliştirilen NARUVAX-C19 (pets) alt ünite aşısı, başkent Nur Sultan’da düzenlenen Uluslararası Tarım Fuarı’nda tanıtıldı.

Kazakistan bir ilke imza attı! Kendiler için aşı geliştirdi

KEDİLERDE RİSK YÜKSEK 

Tanıtım töreninde yapılan açıklamada, bazı evcil hayvanlarda ve özellikle kedilerde Kovid-19 riskinin yüksek olduğu ve bu hayvanların virüsün mutasyonuna sebep olabilecek potansiyeli bulunduğu belirtildi. Söz konusu aşının kediler üzerinde denemesinin yapıldığı bildirilen açıklamada, "Tamamen güvenli olduğu ve Kovid-19’a karşı koruma sağladığı tespit edildi. Bu aşı sayesinde hayvanlarımızı virüsten koruyabileceğimizi umuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...