Tgrt Haber
08 Ocak 2022 09:37

Kazakistan’da 4 bin 404 kişiye gözaltı! Yabancı ülke vatandaşları da var

Kazakistan’daki şiddet olaylarında gözaltına alınanların sayısı 4 bin 404’e çıktı. Bunların arasında yabancı ülke vatandaşlarının da bulunduğu bildirildi.

Kazakistan’da 4 bin 404 kişiye gözaltı! Yabancı ülke vatandaşları da var
Kazakistan&tt2;da olaylar,Kazakistan&tt2;da gözaltı

Kazakistan İçişleri Bakanlığı, ülkede devam eden operasyonlarda gözaltına alınanlarla ilgili verileri güncellendi. Bakanlığın yaptığı açıklamada, 4 bin 404 kişinin gözaltına alındığı, bunlar arasında komşu ülkelerin vatandaşlarının da olduğu belirtildi.
Açıklamada protestoların merkezi konumundaki Almatı eyaletine bağlı bir köyde 100’den fazla kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Jambıl eyaletinde silah deposunun bulunduğunun kaydedildiği açıklamada, Almatı’daki bir otomobil servisi binasındaki silah ve mühimmatların yanı sıra bisiklet, televizyon ve cep telefonları gibi çalıntı ürünlere el konulduğu bilgisi paylaşıldı.

Kazakistan’da 4 bin 404 kişiye gözaltı! Yabancı ülke vatandaşları da var

KAZAKİSTAN’DA NE OLMUŞTU?

Kazakistan’ın akaryakıt ve doğal gaza yapılan zamları ve ülkedeki sosyoekonomik durumun kötüleştiği gerekçesiyle başlatılan protestolar ülkenin diğer kesimlerine yayıldı. Sokak olaylarına dönüşen gösterilerde, güvenlik güçleri ile protestocular arasında çatışmalar yaşandı. İlk etapta Almatı’da polis araçlarını ateşe veren ve devlet binalarına giren protestoculara, güvenlik güçleri ses bombası atarak müdahale etti. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, başlatılan protestolardan hükümeti sorumlu tutarak hükümetin istifasını kabul etti.

Protestoların yayılması sebebiyle ülke genelinde Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi. Göstericilerin kamu binalarını işgal etmesi, silah kullanması sonucu güvenlik güçlerine operasyon talimatı verildi.
Tokayev, 7 Ocak'ta ülkenin tüm bölgelerinde anayasal düzenin yeniden sağlandığını ancak operasyonların sürdüğünü açıkladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...