Tgrt Haber
18 Kasım 2021 11:32

Kazara cinayette Alec Baldwin 'Rus ruleti oynamakla' suçlandı!

ABD'deki Rust filminin çekimleri sırasında Alec Baldwin'in görüntü yönetmeninin ölmesine, yönetmenin ise yaralanmasına neden olduğu olayda yeni bir gelişme ortaya çıktı. Alec Baldwin, 'Rus ruleti oynamakla' itham edildi.

Kazara cinayette Alec Baldwin 'Rus ruleti oynamakla' suçlandı!
abd,film,set,cinayet,alec baldwin

Rust filminin çekimleri sırasında, oyuncu Alec Baldwin'in kurusıkı olarak bildiği silahı ateşlemesi sonucu görüntü yönetmeni Halyna Hutchins hayatını kaybetmiş, filmin yönetmeni Joel Souza ise yaralanmıştı. Hutchins'in eşi ve senaryo amiri Mamie Mitchell kazara cinayeti mahkemeye taşıdı. Davanın seyri henüz yeni yeni şekillenirken Baldwin için kötü haber geldi. Davada Baldwin'in 'Senaryoya göre silahı ateşlemesine gerek olmadığı' iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan basın toplantısında ise Mitchell'in avukatı Gloria Allred, Baldwin'in 'dikkatsiz' davrandığını belirtti, filmin oyuncusu olmasının yanı sıra yapımcısı da olan Baldwin'in de gücenlik protokollerine uymadığını söyledi. Senaryoda, "Baldwin'in ya da başka herhangi birinin silahı ateşlemesi gerektiğine dair herhangi bir bilgi olmadığı" iddia edildi.

Kazara cinayette Alec Baldwin 'Rus ruleti oynamakla' suçlandı!

Senaryo amiri Mitchell, senaryoda olayın yaşandığı sahnenin çekimi için 3 yakın plan çekimi olduğunu bunlardan biri Baldwin'in gözlerine, diğeri omzundaki kan izine ve üçüncüsü de eli silah kılıfına uzanırken Baldwin'in gövdesine odaklanan olarak açıkladı. Bu doğrultuda Mitchell'in avukatı Baldwin'i, silahı kontrol etmeden ateşlemekle, 'Rus ruleti oynamakla' suçladı.

Mitchell davayı saldırı, kasıtlı olarak duygusal sıkıntı ve zarar verme suçlamalarıyla açtı. Karşılığında talep edilen tazminat miktarı belirtilmedi.

Öte yandan olayla ilgili olarak daha önce de sette elektrik teknisyeni olarak çalışan Serge Svetnoy "ihmal" davası açmıştı. Baldwin ve adlarına dava açılan diğer yapımcılar, iddialar hakkında yorum yapmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...