Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 May 2014 14:46

KDP'den PYD'ye kınama

Mesut Barzani'nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi, Suriye'de diğer Kürt partilerinin çalışmalarını engelleyen Demokratik Birlik Partisi'ni kınadı.

KDP'den PYD'ye kınama
KDP, pyd, kınama, mesut barzani, kürdistan

Mesut Barzani'nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Suriye'de diğer Kürt partilerinin çalışmalarını engelleyen Demokratik Birlik Partisi'ni (PYD) kınadı.  KDP, PYD'nin, Afrin, Kobani ve Kamışlı'da Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'nin (SKDP) yöneticilerini sınır dışı etmesine tepki gösterdi. Partinin, resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, "Hiçbir taraf, özgürlük mücadelesini ve başka partilerin siyasi çalışmalarını yasaklama yetkisine sahip değildir. PYD'nin saldırılarını şiddetle kınıyoruz" denildi.  
PYD'nin, Kürtlerin çoğunlukta olduğu Rojava'da (Suriye'nin kuzeyi) tekçi ve dayatmacı bir siyaset uyguladığı belirtilen açıklamada, "PYD, Rojava’yı sonuçsuz, dar ve kör bir siyasete mahkum etti. Bu siyasetin, Kürtlere vereceği bir kazanım yoktur. PYD, bu tekçi ve dayatmacı siyasetini terketmelidir" değerlendirmesi yapıldı.  
Açıklamada Suriye'deki çıkarların, bütün Kürt siyasi tarafların bir araya gelerek birlikte yürütecekleri çalışmalarda olduğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi: "Suriye'deki konjonktürün, Rojava’daki halkımızın siyasi kazancına dönüşmesini arzuluyoruz. Bunun için yardım ve ittifak elimizi siyasi taraflara uzattık. Tüm tarafların tek sesli ve ortak hareket etmesi için çabaladık. Ancak PYD, bizim oluşturmaya çalıştığımız ittifakı bozdu ve bölgede sadece kendisinin istediği bir siyaset yürütmeye başladı." PYD'nin, diğer siyasi taraflara düşmanlık yapacak kadar seviyesini düşürdüğüne işaret edilen açıklamada, şöyle devam edildi:
"PYD, Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'nin yöneticileri ve üyelerine yönelik gözaltı, tutuklama, sınır dışı etme ve saldırma politikalarına ara vermeden devam etti ve bunu gittikçe genişletiyor. PYD’nin, bu tekçi ve meşru olmayan siyaseti nedeniyle bölgede demokratik bir sistem kurulamadı. Rojava'daki durum, rejimin kontrolü altındakilerden daha kötü hale geldi. Siyasi özgürlüğün olmadığı Rojava'da talepler şiddetle bastırılıyor." Açıklamada Kürtlerin birleşmesinden yana olduğunu iddia eden PYD'nin, Rojava halkını diktatörce yönettiği belirtildi. PYD’nin uyguladığı kirli siyasetin, bu çağda nefretle karşılanan ve hiçbir şekilde kabul edilmeyen bir tarz olduğu vurgulandı. Kürdistan Demokrat Partisi'nin, PYD'nin baskılarına maruz kalan SKDP yöneticilerine desteğini sürdüreceği bildirildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...