Tgrt Haber
28 Eylül 2021 10:12

İstila başladı: Kedi büyüklüğünde sıçanlar tuvaletten geliyor!

Birleşik Krallık'ta bir 'kedi büyüklüğünde' sıçanlar evleri işgal etmeye başladı. Bir haşere uzmanı, kemirgenlerin tuvaletten geldiğini iddia etti.

İstila başladı: Kedi büyüklüğünde sıçanlar tuvaletten geliyor!
sıçan,birleşik krallık

Birleşik Krallık'ta pandemi sürecinde kemirgen alarmı verildi. Karantinaların ardından büyük büyük sıçanlar, evleri işgale başladı. Haşere kontrol şirketi Ace Pest Control'ün sahibi Andrew Dellbridge, Norwich'teki kemirgenlerin pandemiyle birlikte ''Daha büyük ve daha cesur'' hale geldiklerini, hatta bazı insanların evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Dellbridge, bir evde çalıştığı esnada klozette yüzen bir sıçan gördüğünde çok şaşırdığını hatta beyninden vurulmuşa döndüğünü belirtti. Norwich Evening News'e konuşan bir uzman o anları şu sözlerle anlattı:

"Tuvalete girdiğinde bir ses duymuş. Aşağıya bakmış ve sıçan klozetin içindeymiş. Ve bu durum giderek daha da sık yaşanıyor. Eskiden etrafımızda dolanırlardı fakat şimdi eskiden kalkışamayacakları bir erişim elde ediyorlar.''

 

İstila başladı: Kedi büyüklüğünde sıçanlar tuvaletten geliyor!

Dellbridge, taşan çöp kutularının durumu daha da kötüye taşıdığını ve personellerin artık yetersiz kaldığını söyledi. Uzman şöyle devam etti:

"Kullan-at kültürü nedeniyle çöplerimiz üst üste yığılıp duruyor ve onları besliyor. Sıçanlar insanların evlerine ve iş yerlerine giriyor.''

 

Norwich Belediye Meclisi'nden bir sözcü de şunları söyledi:

"Evcil hayvanlarınızı dışarıda beslememeye çalışın ama bunu yaparsanız da onları beslerken orada bulunduğunuzdan ve sonrasında arta kalan yiyecekleri temizlediğinizden emin olun. Mülklerinin yakınında sıçan görenler yabani hayvanları beslemekten kaçınmalı çünkü bu, kemirgenler için de bir besin kaynağı.

Independent'ın haberine göre, Ace Pest Control, Britanyalıları klozet kapaklarını kapalı tutmaya ve kemirgenlerin mülklerine girmesini önlemek için pencere ve garaj kapılarında delik olmadığından emin olmaya çağırdı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...