Tgrt Haber
19 Ağustos 2022 09:42 - Güncelleme : 19 Ağustos 2022 10:02

Kedisi yüzünden kovulan öğretmen davayı kazandı! Mahkeme son noktayı koydu

Çin'de oldukça ilginç bir sebepten işten çıkarılan öğretmen, şirkete dava açtı ve haklı bulundu. Üstelik şirketin öğretmene tazminat ödemesine de karar verildi. Öğretmenin işten kovulma sebebi ise kedisiydi.

Kedisi yüzünden kovulan öğretmen davayı kazandı! Mahkeme son noktayı koydu
kedi,öğretmen,çin

Geçtiğimiz yılın haziran ayında Çin'in Guangzhou şehrinde, Luo adındaki öğretmen çevrim içi ders verirken, evin kedisi 5 kez kameranın önüne geçti. Çevrim içi eğitimleri düzenleyen teknoloji şirketi, Lou'nun kedisi ekranda gözüktüğü için Loyu'yu işten attı. Şirketin açıklamasında, öğretmenin ders esnasında 'öğretim dışı' faaliyetlerde bulunduğu ve daha önceki derse 10 dakika geç kaldığı belirtildi.

ŞİRKET TAZMİNATI ÖDEMEYİ REDDETTİ

Lou, şirketin bu kararının ardından işten çıkarılma kararı hakkında tahkime başvurdu ve kazandı. Fakat şirket, öğretmenin haksız yere işten çıkarılmasına ilişkin tazminat talebini kabul etmeyi reddetti ve mahkemeye itiraz etti.

Kedisi yüzünden kovulan öğretmen davayı kazandı! Mahkeme son noktayı koydu

YARGIÇ SON NOKTAYI KOYDU

Guangcou Tienhı Halk Mahkemesi'nden yargıç Liao Yacing, işverenler çalışanlardan evden çalışmasını talep ediyorsa, ofiste çalışıyormuş gibi aynı beklentilere sahip olmamaları gerektiğini ifade etti. Yargıç, "İşveren kuralları yalnızca yasalara uymakla kalmamalı, bunun yanı sıra adil ve makul olmalı." dedi.

Öğretmen, kedinin görünmesi üzerine işten çıkarılmasına ilişkin açtığı davada, 40 bin yuan (6 bin ABD doları) kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...