Tgrt Haber
17 Ağustos 2022 15:44 - Güncelleme : 17 Ağustos 2022 16:26

Cenaze törenindekileri şoke eden olay: Kendi cenazesine katılıp soruları cevapladı

İngiltere'de geçtiğimiz ay 87 yaşında hayatını kaybeden Marina Smith adlı kadın, kendi cenaze törenine katıldı. Sevenlerini şoke olan bu olay ise yapay zeka teknolojisi destekli bir hologram sayesinde gerçekleşti. Smith, cenazesinde katılanların sorularını cevapladı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Cenaze törenindekileri şoke eden olay: Kendi cenazesine katılıp soruları cevapladı
hologram,cenaze,ingiltere

Temmuz ayında hayatını kaybeden Marina Smith'in ölümünden önce kaydedilen sesi, yapay zeka teknolojisiyle geliştirilen holohramla birleştirildi ve bu sayede kendi cenaze törenine katılarak konuşma yapması sağlandı. Holokost aktivisti olauğu öğrenilen Marina Smith'in, oğlunun şirketi tarafından geliştirilen yapay zeka destekli hologram sayesinde kendi cenaze töreninde aile üyelerinin sorularına cevap veriyormu gibi göründü. Oğlu Dr. Stephen Smith, geliştirdikleri yeni teknoloji sayesinde annesinin "kendi cenaze töreninde hayatına dair soruları cevaplayabildiğini" söyledi.

Cenaze törenindekileri şoke eden olay: Kendi cenazesine katılıp soruları cevapladı

SÖZLER OĞLUNA AİTTİ

Los Angeles merkezli yapay zeka şirketi StoryFile’ın kurucu ortağı Dr. Smith, geliştirilen teknolojinin, bir kişi öldükten sonra hologram sayesinde konuşuyormuş gibi görünmesini sağlayabildiğini belirtti.

Smith, cenazede annesinin kullandığı sözlerin kendisine ait olduğunu ve yapay zeka tarafından geliştirilmediğini kaydetti.

Cenaze törenindekileri şoke eden olay: Kendi cenazesine katılıp soruları cevapladı

YAPAY ZEKA DESTEKLİ SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Hologramı yapılacak kişinin henüz hayattayken arkadaşlarının ve aile bireylerinin sorabileceği muhtemel soruları yanıtlaması isteniyor ve söz konusu cevaplar kayıt altına alınıyor.

Yapay zeka aracılığıyla işlenen veri hologramın eş zamanlı biçimde diyalog kurabileceği StoryFile platformuna yükleniyor. Kişi, daha sonra cenaze törenine katılanlardan gelen sorulara yapay zeka aracılığıyla cevap veriyor gibi görünüyor.

StoryFile, Holokost’tan kurtulanların ve tarihi figürlerin hayat hikayelerinin aktarılmasını gerçekleştirmek amacıyla 2017'de kurulmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...