Tgrt Haber
15 Ekim 2021 17:07

Kenya'da cezaevinden kaçan çocuk katilini halk linç etti

Kenya'da 10'dan fazla çocuğu öldürüp, tutulduğu cezaevinden kaçan Masten Wanjala, ailesinin evinde halk tarafından dövülerek öldürüldü.

Kenya'da cezaevinden kaçan çocuk katilini halk linç etti
kenya,,katil,,çocuk,

Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde Kenya'da 10'dan fazla çocuğu öldürdüğünü, bazılarına ilaç verip kanlarını içtiğini itiraf eden Masten Wanjala, temmuz ayında yakalanarak cezaevine gönderildi. Çocuklara kendisini teknik direktör olarak tanıtıp bu sayede çocuklarla yakınlaşan Wanjala'nın zaman zaman çocukları fidye için kaçırdığı da öğrenildi.

Cezaevine gönderilmeden önce çocukları, gömdüğü alanları polis ekiplerine itiraf eden Wanjala, geçtiğimiz çarşamba günü cezaevinden firar etti. Güvenlik güçlerinin her yerde aradığı çocuk katili, kendisini evlatlıktan reddeden ailesinin evinde saklanırken bölge halkı tarafından fark edildi. Vatandaşlar, Wanjala'yı linç ederek öldürdü.

Kenya'da cezaevinden kaçan çocuk katilini halk linç etti

Wanjala'nın cesedi, ailesi tarafından teşhis edildi. Ülke gündeminde geniş yer bulan olay sonrası Kenya polis şefinin istifa etmesi için baskı yapıldığı öğrenildi.

CEZAEVİNDE İHMALKARLIK

Wanjala'nın firar ettiği esnada cezaevinde görevli olan polislerin Wanjala'ya yardım ettiği ve olayda ihmalkarlık olup olmadığı araştırılıyor. Polis ekiplerinin Wanjala'nın kaybını sabah yoklamasında fark ettikleri iddia edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...