Tgrt Haber
12 Ekim 2014 19:56

Kerkük Valisi'nden Türkiye'ye Kobani çağrısı

Kerkük Valisi Kerim, Türkiye'nin IŞİD kuşatması altındaki i Kobani'ye insani ve askeri destek vermesi gerektiğini savundu.

Kerkük Valisi'nden Türkiye'ye Kobani çağrısı
suriye, kobani, kerkük valisi, Necmettin Kerim, IŞİD kuşatması, Dış Politika haberleri, Dış Politika,

Irak'ın Kerkük kentinin Valisi Necmettin Kerim, terör örgütü IŞİD'in kuşatması altındaki Suriye'nin Kobani ilçesine Türkiye'nin hem insani hem de askeri destek vermesi gerektiğini savundu.

Kerim, bölgeden aldıkları haberlerde özellikle son üç günden beri Kobani'de aralıksız çatışmaların yaşandığını belirtti.

AA muhabirine açıklamada bulunan Kerim, 'büyük bir insanlık dramı yaşanan Kabani'ye' Türkiye'nin yardımlarını esirgememesini istedi.

Türkiye'yi 'dost ve komşu ülke' olarak nitelendiren Vali Kerim, Türkiye'nin Kobani'ye açılan kapılardan halka ulaştıracak insani ve askeri yardımları izin vermesi gerektiğini dile getirdi.

- Türkiye barış süreci için yardım etsin

"Türkiye için IŞID'in mi yoksa PYD'nin komşuluğunun mu iyi olduğu düşünülmesi gerekir" diyen Vali Kerim, şunları kaydetti:

"İki yıldan beri bölgedeki güvenliği PYD'ye bağlı güçler sağlıyor. Bu süre içinde bölgeden Türkiye'ye yönelik hiç bir olumsuz gelişmeye izin verilmedi. Kobani'de olumsuz bir gelişme olduğu takdirde en çok Türkiye etkilenecektir."

Kerkük Valisi Kerim, ayrıca Kobani'ye Türkiye tarafından sunulacak her türlü yardımın "barış sürecine" büyük katkısı olacağına inandığını ifade etti.

- IŞİD kaos için hazırlık yapıyor

Öte yandan Kerkük'teki güvenlik sorununa da değinen Necmettin Kerim, IŞİD, kente yönelik saldırılarının zaman zaman devam ettiğini söyledi.

IŞİD militanlarının kaos çıkarmak için Kerkük'e şehrin güneybatısından saldırmak için ciddi hazırlıklar yaptığı istihbaratının kendilerini geldiğini belirtti.

Kerim, IŞİD militanlarının saldırılarını etkisiz kılmak için sürekli tetikte beklediklerini vurgulayarak, "IŞİD yasa dışı silahlı güçlerin Kerkük'e uzun zamandan beri saldırı düzenlemek istediklerini ve bu planı arada bir hayata geçirmek istediklerini biliyoruz. Ancak şu ana kadar başarılı olamadılar. Çünkü Peşmerge güçleri, Kerkük'ün sınırlarını iyi koruyor. Gidişat da IŞİD'in değil Peşmerge güçlerinin lehinedir" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...