Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Mart 2014 14:36

Kerkük'te Altınköprü katliamı şehitleri anıldı

Irak'ın Kerkük kentinde Altınköprü Katliamı'nın 23'üncü yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kerkük'te Altınköprü katliamı şehitleri anıldı
kerkük,ırak,altınköprü katliamı,altınköprü katliamı şehitleri

Irak ordusunun 28 Mart 1991'de Kerkük ile Erbil arasında kalan Altınköprü kasabasına düzenlediği operasyonda hayatını kaybeden 100 Türkmen anıldı. Altınköprü Şehitler Anıtı'ndaki tören saygı duruşuyla başladı. Daha sonra şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Aileler, kaybettikleri yakınlarının mezarı başında gözyaşı döktü. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşed Salihi, törende yaptığı konuşmada şehitlerin davaları için canlarını feda ettiğini belirterek, "Türkmen milletinin bugün Irak'ta elde ettiği tüm siyasi ve kültürel haklar, bu şehitlerin fedakarlıkları sonucu elde edilmiştir" dedi. Merasime Kerkük İl Meclis Başkanı Hasan Turan, Kerkük İlçe Meclis Başkanı Münir Kafili ve ITC partisi mensupları katıldı. 
Altınköprü Katliamı?
Körfez Savaşından sonra Baas rejiminin emriyle, 28 Mart 1991'de Altınköprü kasabasındaki ayaklanmaya katıldıkları gerekçesiyle yüzden fazla Türkmen öldürülmüştü. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...