Tgrt Haber
20 May 2018 11:06

Kerkük'te flaş gelişme... Vali de reddetti!

Kerkük Valisi Rakan Said, şaibeli olduğu gerekçesiyle seçim sonuçlarını reddettiklerini duyurdu.

Kerkük'te flaş gelişme... Vali de reddetti!
seçim,kerkük


Irak'ın Kerkük kentindeki Araplar, genel seçimlere şaibe  karıştırıldığı iddiasıyla seçim sonuçlarını reddettiklerini duyurdu.

Kerkük'te basın toplantısı düzenleyen Vali Rakan Said, vatandaşların  seçimlere ciddi ve aşikar bir şekilde şaibe karıştığını erken fark ettiklerini ve  bunun kanıtlanması üzerine binlerce vatandaşın günlerdir gösteri yaptığını  vurguladı.

Şaibeli genel seçim sonuçlarını reddettiklerini belirten Said,  seçimlere hile karışması dolayısıyla seçmen ile seçim komiserliği arasında güvensizlik oluştuğunu ifade ederek, "Kesin sonuçlar ilan edilmesine rağmen oy  pusulalarının elle sayılması talebimizden vazgeçmiş değiliz. Ne yazık ki tüm olup  bitenler Kerkük'teki etnik gruplar arasındaki barışı tehdit etmeye başladı''  dedi.

Yüzlerce seçim sandığının hala oy kullanılan merkezlerde bulunduğunu  söyleyen Said, "Kerkük'teki seçim komiserliği merkezine getirilmeyen ve oy  pusulası sayılmayan tam 306 sandık bulunuyor. Bu sandıkların içinde hangi siyasi  partiye ne kadar oy gittiği de hala meçhul." diye konuştu.

Irak'ın Kerkük kentindeki Türkmenler, 12 Mayıs Cumartesi günü yapılan  genel seçimlerin ardından yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde kullandıkları  oyların Kürt partilere kaydırıldığını ileri sürerek gösteriler başlatmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...