Tgrt Haber
12 Temmuz 2014 11:07

Kerkük'te ölü sayısı 28'e yükseldi

Irak’ın Kerkük kentinde dün akşam düzenlenen bombalı saldırıda ölü sayısının 28'e yükseldiği bildirildi.

Kerkük'te ölü sayısı 28'e yükseldi

Irak’ın Kerkük kentinde dün akşam düzenlenen bombalı saldırıda ölü sayısının 28'e yükseldiği bildirildi. Kerkük Genel Sağlık Müdürü Dr. Sabah Muhammet Emin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanelere getirilen 15 ağır yaralının daha hayatını kaybetmesi sonucu ölü sayısının 28'e çıktığını söyledi. Ölenler arasında 6 kadın ve 4 çocuğun da bulunduğunu belirten Emin, yaralı sayısının da 27 olduğunu kaydetti.  Sabah Muhammet Emin, şiddetli patlama ve ardından meydana gelen yangın nedeniyle çok sayıda insanın yanarak can verdiğini söyledi. Kerkük'te son zamanların en ağır saldırısının yaşandığını ifade eden Emin, yaralı sayısının fazlalığı nedeniyle kentteki hastanelerde yoğunluk yaşandığını söyledi.  
Kerkük’ün 1 Haziran semtindeki peşmerge kontrol noktasına dün akşam bombalı araçla saldırı düzenlenmişti. Patlatılan aracın hemen arkasında yakıt tankerinin olması tehlikeyi büyütmüş, çevredeki çok sayıda araçta da ağır hasar oluşmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...