Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Mart 2016 15:25

Kerry, 'DAEŞ, Irak ve Suriye’de soykırım suçu işledi'

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, terör örgütü DAEŞ’in Irak ve Suriye’de Yezidi, Hristiyan ve Şiilere karşı soykırım suçu işlediğini söyledi.

Kerry, 'DAEŞ, Irak ve Suriye’de soykırım suçu işledi'
ABD, dışişleri bakanı, John Kerry

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Dışişleri Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında DAEŞ tarafından azınlıklara karşı gerçekleştirdiği şiddetin “soykırım” olduğunu kaydederek, ABD’nin terör örgütünü bu suçtan sorumlu tutmak için her şeyi yapacağını söyledi. Kerry, “DAEŞ, kontrolü altında bulunan bölgelerdeki Yezidiler, Hıristiyanlar ve Şii Müslümanların da aralarında bulunduğu azınlıklara karşı soykırım suçu işledi. Bu suçları isimlendirmek önemli ancak daha önemlisi bunları durdurmak” dedi.
ABD’nin, DAEŞ’in Irak ve Suriye’deki Yezidilere ve diğer azınlıklara yönelik faaliyetlerinin soykırım olduğuna karar verdiğini bildiren “Buradaki amacım, DAEŞ’in bölgedeki azınlıklara karşı soykırım yaptığını dile getirmek” dedi. ABD’li Dışişleri Bakanı açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “ Gerçek şu ki DAEŞ, Hristiyanları sadece Hristiyan, Yezidileri Yezidi, Şiileri Şii oldukları için öldürdü. Faillerin sorumlu tutulduklarını görmek için her şeyi yapacağız.”
Öte yandan, Kerry, terör örgütünün insanlığa karşı suçlardan ve etnik temizlikten de sorumlu olduğunu sözlerine ekledi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...