Tgrt Haber
04 Nisan 2014 21:23

Kerry, 'Mısır devriminin arkasında gençler vardı'

Kerry, 'Mısır devriminin arkasında İhvan değil sosyal medyada örgütlenen gençler vardı' dedi..

Kerry, 'Mısır devriminin arkasında gençler vardı'
abd dışişleri bakanı, john kerry,mısır devrimi,

Resmi temaslarda bulunmak üzere Fas'a gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, bu yıl 2’ncisi düzenlenen ABD - Fas Stratejik Diyalog toplantısının açılış konuşmasında genç nüfusun önemine işaret ederek, Arap Baharı ve  Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kerry, polislerin darp etmesi üzerine kendisini yakarak Tunus’ta devrimi hazırlayan seyyar satıcı genç gibi, Mısır devriminin arkasında da İhvan'ın değil sadece Facebook ve Twitter üzerinden örgütlenen gençlerin bulunduğunu ifade etti.
Daha önce de İhvan'ı “devrim hırsızlığı” yapmakla suçlayan Kerry, " Mısır devriminin arkasında İhvan değil sosyal medyada örgütlenen gençler vardı. Tahrir Meydan'ında devrim için direnenin İhvan değil, ideolojik veya dini olmayan sebeplerle, iş, eğitim ve özgürlük için, orada toplanan gençlerdi" diye konuştu.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Fas'ın şu an bölgenin güvenliği ve istikrarı açısından oynadığı rolün her zamankinden daha önemli olduğunu belirterek, "Fas, bölgede önemli öncü bir rol oynuyor. Bugün buraya oynadığı bu önemli rolden dolayı Fas'a olan saygımızı ve takdirimizi ifade etmek için geldik" ifadelerini kullandı. Fas'ın terörle mücadelede sergilediği çabalarından da övgüyle söz eden Kerry, Fas'ın gerçekleştirdiği reformlar konusunda ABD'nin verdiği desteği dile getirdi.
Toplantının ardından Faslı mevkidaşı Salahaddin Mizvar ile düzenlediği ortak basın toplantısında Kerry, "Filistin-İsrail barış görüşmelerinde, iki taraf da son günlerde olumsuz adımlar attı" diyerek, gelinen noktayı birlikte değerlendireceklerini belirtti.
Kerry, iki taraf arasındaki barış görüşmelerinin "vakit kaybı" olduğuna dair çıkan söylemleri yalanlayarak, şöyle devam etti: "Hiç vakit kaybetmedik, aradaki anlaşmazlık uçurumunu azalttık. Bu konuda uygun adımlar atmadan önce Başkan Barack Obama ile görüşeceğim." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...