Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Nisan 2016 03:45

Kerry' Suriye'deki taraflara anlaşmaya uyma çağrısı yapıyoruz'

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Cenevre'deki Suriye görüşmelerine ilişkin, "Suriye'deki taraflara, çatışmaların durdurulması anlaşmasına bağlı kalmaları çağrısı yapıyoruz." dedi.

Kerry' Suriye'deki taraflara anlaşmaya uyma çağrısı yapıyoruz'
ABD, KERY,

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bakanlığın yıllık İnsan Hakları Raporu'nu yayımlaması dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, en yaygın ve dramatik insan hakları ihlallerinin terör olayları ve Suriye'deki çatışmalar nedeniyle Ortadoğu'da görüldüğünü söyledi.

Suriye ve Irak gibi yerlerde insan hakları ihlallerinde bulunanların eylemlerinden sorumlu tutulmaları gerektiğini belirten Kerry, bu amaçla zulümlerin kanıtlarının ortaya çıkarılması için gösterilen uluslararası çabaları desteklediklerini ifade etti.

Kerry, Suriye sorununa siyasi çözüm aradıklarını, insani yardımların ulaştırılmasını hedeflediklerini, çatışmaların durdurulması anlaşmasının sürmesini istediklerini ve BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı ile 2012'de imzalanan Cenevre Bildirisi çerçevesinde Suriyelilerin öncülüğünde siyasi bir geçiş taahhüdüne bağlı olduklarını dile getirdi.

BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile konuştuğunu aktaran Kerry, şöyle konuştu:

"Mistura ile barış görüşmelerinin yeniden başlamasını ele aldık. Görüşmelere katılan tüm taraflara, sahadaki muhariplere, rejime ve diğerlerine çatışmaların durdurulması anlaşmasına bağlı kalmaları çağrısı yapıyoruz. 2012 Cenevre Bildirisi'ne göre bir geçişi müzakere edebilmek için önümüzdeki günlerde bir fırsat var ve onlar da bunu istediklerini söylüyorlar. İran, Rusya, Türkiye, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Avrupa ülkelerinin çoğu, Destek Grubu ülkelerinin hepsi buna imza attı. Tüm muharip güçlerden, Staffan de Mistura ve ekibine Cenevre'de işlerini yapmaları için önümüzdeki saatlerde ve günlerde fırsat vermelerini istiyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...