Tgrt Haber
13 Kasım 2015 22:05

Kerry'den 'DAEŞ' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, terör örgütü DAEŞ'in günlerinin sayılı olduğunu ondan yakında kurtulmanın mümkün olacağını söyledi.

Kerry'den 'DAEŞ' açıklaması
kerry, daeş,

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "ABD-Tunus Stratejik Diyalog" toplantılarının ardından Tunuslu mevkidaşı Tayyib el-Bekkuş ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "DAEŞ teröristleri iyi bilmelidirler ki günleri sayılı. Yakında onlardan kurtulmak mümkün olacak" ifadesini kullandı.

Libya Dışişleri Bakanı ile gelecek aylarda bir kongre yapmak amacıyla görüştüğünü dile getiren Kerry, Libya'da yaşanan olayların Tunus ve Mısır başta olmak üzere bölgenin istikrarını etkilediğini belirterek, "Hepimiz Libya'yla ilintiliyiz ve ilgileniyoruz" dedi.

Libya'daki Temsilciler Meclisi ile Ulusal Genel Kongre arasında var olan donukluktan dolayı DAEŞ'in ülkede yayıldığını söyleyen Kerry, "Dolayısıyla en yakın zamanda ülkede bir hükümet ya da yasal bir oluşum kurulması gerekir" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...